Turistička ponuda Srbije hit u Kini

28. March 2017

Srbija je prva zemlja centralne i istočne Evrope sa bezviznim režimom za kineske turiste, što je izazvalo veoma pozitivnu reakciju i privuklo više od 100 organizatora putovanja i predstavnika kineske privrede na radionicu Turističke organizacije Srbije (TOS), koja je danas (28. marta) održana u Pekingu.

Radionici je prethodilo predstavljanje Srbije kao destinacije od strane direktorke Turističke organizacije Srbije (TOS) Marije Labović, koja je tom prilikom dala veliki broj izjava za veoma značajne kineske medije "Global Times", "China Daily" i "Traveler Magazine", sa milionskim tiražima i takođe intervju kineskoj nacionalnoj televiziji CCTV koja je ujedno snimila celokupni događaj, što pokazuje koliko veliko interesovanje vlada među kineskim organizatorima putovanja i medijima.

Nakon uspešne radionice, Turistička organizacija Srbije predstaviće i promovisati turizam Srbije na velikom turističkom sajmu “COTTM“ (China Outbound Travel&Tourism Market) u Pekingu, koji se održava u periodu od 29. do 31. marta 2017. godine.

Na zajedničkom štandu TOS-a i Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, koje se predstavljaju pod sloganom „Wild Soul of Europe“, predstaviće se i Turistička organizacija Vojvodine, Atomska Banja, kao i agencije iz Srbije - "Vivaldi Group", "EuroJet", "Magelan", "R Tours" i "Glob Metropoliten Tours".

Od kad je Srbija ukinula vize za turiste iz Kine, ukupan porast u broju kineskih turista je 102% u odnosu na isti period prošle godine, navodi se u saopštenju TOS.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...