Turistička organizacija Srbije u nizu online radionica na tržištu Rusije

26. March 2021
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Završena je jedna u nizu online radionica, u organizaciji Turističke organizacije Srbije, tokom koje su hoteli sa četiri i pet zvezdica iz cele Srbije prezentovali ruskim organizatorima putovanja svoje ponude. Na vebinaru je učestovalo preko 20 turoperatera iz Rusije, među kojima su i ključna imena ruske turističke privrede poput TUI-a, Paks-a, Vand-a i Solid-a. Učesnici radionice su pokazali veliko interesovanje za našu turističku ponudu i uspostavljanje saradnje sa hotelijerima u Srbiji.

Tokom proteklih 10 godina, turisti iz Rusije su bili među prvih deset prema broju ostvarenih noćenja. Pod pritiskom pandemije Covid 19, u 2020. godini ostvaren je pad u turističkom prometu kad su inostrani gosti u pitanju, ali je, sudeći po povratnim informacijama sa  vebinara, interesovanje ruskih turista za turističku ponudu Srbije kontinuirano. Avio linije između Srbije i Rusije su svakodnevne, a za razliku od drugih evropskih zemalja, ruskim turistima za ulazak u Srbiju nije potrebna viza.

Turistička organizacija Srbije će nastaviti sa ovom aktivnošću. U pripremi su još dve online radionice, od kojih će jedna biti namenjena povezivanju naših banja sa ruskom turističkom privredom, a  druga uspostavljanju kontakata između domaćih organizatora putovanja i  turoperatera iz Rusije.  Povezivanje turističkih privreda dveju zemalja je prilika da se obezbedi povratak ruskih turista u Srbiju posle pandemije.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...