Turistička organizacija Novog Sada dobitnik nagrade za najbolji srpski turistički film

03. September 2018
Turistička organizacija Novog Sada dobitnik nagrade za najbolji srpski turistički film

Turistička organizacija Grada Novog Sada (TONS) dobitnik je prestižne nagrade Zlatni Pincum za najbolji srpski turistički film na jubilarnom 10. SILAFEST-u, koji je od 26. avgusta do 1. septembra održan u Velikom Gradištu.

Turistička organizacija Grada Novog Sada je na SILAFEST-u nastupila sa kratkim filmovima „Leto u Novom Sadu“ i „City break Novi Sad“, koji su promovisani u verziji na srpskom jeziku, u trajanju od 30 sekundi i 3:33 minuta.

- Ova dva filma, urađena su u okviru promocije turističke ponude grada i tematske promocije letnje kampanje. Veoma nam je bilo važno da Novi Sad putem ova dva filma promovišemo kao destinaciju za mlade, turiste željne provoda, ali i one koji vole raznovrsnu ponudu i koji su željni istraživanja od kulturne ponude, preko gradske ponude, ali i okoline, pa sve do kulinarskih specijaliteta - ističu iz novosadske turističke organizacije..

Prema izboru internacionalnog žirija, prestižnu nagradu Zlatni Pincum Turistička organizacija Grada Novog Sada osvojila je za najbolji srpski turistički film za film „Leto u Novom Sadu“, u režiji Dušana Dimića.
 
Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma SILVER LAKE TOURFILM FESTIVAL – SILAFEST’18. deo je lanca Međunarodnog komiteta festivala turističkih filmova – CIFFT i okuplja najeminentnije autore iz Evrope i celog sveta i jedini je festival turističkog filma u zemlji.

SILAFEST je od 2016. godine uspostavio blisku saradnju sa filmskim festivalom YPERIA, na ostrvu Amorgos u Grčkoj i na taj način omogućio svojim učesnicima da se prijavom na SILAFEST istovremeno prijave i na ovaj filmski festival.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...