Tura “Karlovački mir“ novi turistički proizvod

21. January 2020

Turistička organizacija Opštine Sremski Karlovci u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija u periodu od maja do decembra 2019. godine realizovala je projekat pod nazivom: Promocija, marketing i brendiranje turističkog proizvoda „Karlovački mir“ čiji je cilj stvaranje uslova za unapređenje destinacije Sremski Karlovci, kao i stvaranje novog turističkog proizvoda „Karlovački mir“ koji će označavati početak turističke sezone u Sremskim Karlovcima. Projekat je obuhvatio internet kampanju, kao i kreiranje Android i IOS aplikacije novog turističkog proizvoda.

Inicijativa za stvaranje jeste obeležavanje jubileja 320 godina od potpisivanja Karlovačkog Mira u Sremskim Karlovcima 1699. godine. Dokaz ovog događaja jeste Kapela Mira ispred koje kreće tura. Posetioci će imati priliku da vide unutrašnjost Kapele, Muzej pčelarstva, vinsku kuću Živanović gde će moći da uživaju u degustaciji lokalnog vina. Vidikovac, česmu „Četiri lava“, Karlovačku gimnaziju, poslastičarnicu „Belilo“, Bogosloviju, Patrijašijski dvor, Sabornu crkvu Sv. Nikole, najstariju apoteku u Vojvodini otvorenu 1890. godine. Na kraju ture obilazi se Muzej kuglofa "Gea“ i radionica „Ras“ gde će se oprobati u pravljenju suvenira.

Ove tura će posetiocima pružiti priliku da se upoznaju sa kulturnim spomenicima Sremskih Karlovaca, da prožive delić filma "Lajanje na zvezde“ i da probaju vino koje je pio poznati srpski romantičarski pesnik Branko Radičević.

Cilj ture jeste upoznavanje turista sa prirodnim i kulturnim potencijalima, načinom života lokalnog stanovništva, upoznavanje sa domaćom, lokalnom hranom i istorijom ovog kraja.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...