Trendovi u 2021: Od "nomadskih putovanja" do automobila kao mesta za druženje

19. January 2021
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Krajem svake godine objavljuju se razna istraživanja koja predviđaju trendove koji će obeležiti godinu pred nama. Stručnjaci s Pinteresta tako predviđaju šta će ljude najviše privlačiti u 2021.

Jedan od njih je i Pinterest, društvena mreža koju koristi više od 400 miliona ljudi u potrazi za idejama i inspiracijom na svim poljima – od mode i lepote do uređenja doma i putovanja.

Na osnovu podataka pretraživanja korisnika u proteklih 12 meseci, stručnjaci s Pinteresta tako predviđaju šta će nas ove godine najviše privlačiti, odnosno koji će to trendovi obilježiti 2021.

Korisnici Pinteresta sve više pretražuju “nomadska putovanja” koja su zamenila luksuzne destinacije. U 2021. tako ćemo ići na kratka vikend putovanja, posećivati nacionalne parkove, a za beg iz grada savršene će biti kućice i kolibe u šumama čija je popularnost poslednjih mjeseci “eksplodirala”.

Spavanje pod zvezdama, kampovanje i ponovni dodir s prirodom je ono što većinu putnika danas zanima, barem ako je suditi prema pretraživanju na Pinterestu. Uz navedeno, s obzirom na to da većina više nije vezana za kancelarije, rad na daljinu biće odlična prilika da mnogi spoje ugodno s korisnim.

Umesto da nam služi kao sredstvo za beg, automobil će nam ove godine biti mesto za beg. U njemu ćemo se družiti, a služiće nam i kao mesto za sastanke i gledanje filmova.

Naime, korisnici Pinteresta u protekloj su godini pretraživali pojmove kao što su “car date night”, “drive-in cinema”, ali i “car man cave”. Ukratko, od romantičnih spojeva do mesta koje će nam poslužiti da se nakratko opustimo, auto će nam postati bitan deo načina na koji živimo.

Izvor: Avaz

Comments (0)

Connected news

Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Tourism
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. March 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...