Trebinje dobija Vojvođansku kuću?

09. May 2022
Image by pixelRaw from Pixabay
Image by pixelRaw from Pixabay

Turistička organzacija Vojvodine predstavila je u Trebinju turističku ponudu ove regije u okviru manifestacije "Dani Vojvodine u Trebinju".

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je novinarima da su gastro ponuda, vinski turizam, aktivni turizam prisutni u Trebinju, ali i u Vojvodini, te da su gradske vlasti na raspolaganju da još bolje poveže ove dve regije.

- U 2021. godini najveći broj turista u Trebinju bio je iz Srbije, odnosno Vojvodine, tako da je naš cilj da u narednom periodu još više povežemo ove dve republike, odnosno regije i da se ponosimo dobrim rezultatima - rekao je Ćurić.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Vojvodine Nenad Ivanišević rekao je da "Dani Vojvodine u Trebinju" imaju za cilj da pokažu sve što ova regija ima, te istakao da ovakve manifestacije imaju za cilj da povećaju broj noćenja, ali su i prilika da se nešto nauči od sredina koje su napredne u turizmu kao što je Trebinje.

On je napomenuo da će se sledeće nedelje razgovarati o otvaranju Vojvođanske kuće u Trebinju te da se napravi još bolji oslonac za dalju saradnju.

Sekretar Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine Branislav Mamić rekao je novinarima da bi trebinjska pijaca mogla da bude budući brend Trebinja.

On je najavio da će u novembru biti održan novosadski Sajam turizma, te predstavio ideju da se u Novom Sadu organizuje Dan Trebinja s ciljem povezivanja privrednika.

Samostalni saradnik u Turističkoj organizaciji Vojvodine Milica Šušnjić izrazila je zadovoljstvo što nakon tri godine ponovo imaju priliku da predstave turističku ponudu Vojvodine u Trebinju, te dodala da se ova manifestacija do sada osam puta održala u Republici Srpskoj.

Ona je najavila da će se u okviru ove manifestacije, između ostalog, biti predstavljena manifestacija "Tur de Fruška" koja objedinjuje sport, privredu i turizam, a biće održana od 20. do 22. maja na Fruškoj gori.

- Biće predstavljena i gastronomija Vojvodine, koja je veoma značajna tema i nastala je kao miks kuhinja naroda koji žive na prostoru Vojvodine i iz tog razloga je veoma autentična - rekla je Šušnjić, koja je saradnik za razvoj i promociju turizma.

Izvor: Glas Srpske / eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...