TONS promovisao novu digitalnu i mapu Novog Sada i Fruške gore

28. April 2023
Printscreen, https://mapa.novisad.travel/
Printscreen, https://mapa.novisad.travel/

U prostorijama Turističke organizacije Grada Novog Sada promovisana je digitalna i štampana mapa Novog Sada i Fruške gore, na čijoj implementaciji je TONS radio u prethodnom periodu. Nakon prve faze izrade, na mapi je obeleženo blizu 600 tačaka najznačajnijih turističkih atrakcija, vinarija, restorana, planinarskih staza, javnog prevoza i drugo, sa navigacijama do svakog odredišta.

Prisutnim novinarima obratili su se Branislav Knežević, direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada i Slavica Lončar, analitičar za razvoj i unapređenje turističkog proizvoda.

- Nastavićemo sa popunjavanjem naše digitalne mape i ubuduće. U drugoj fazi fokus će biti na dodavanju novih kategorija sa najznačajnijm lokacijama u Novom Sadu. Treća faza podrazumevaće izradu mobilne aplikacije, koja će pored digitalne mape sa atrakcijama sadržati i kalendar sa manifestacijama, kao i predloge za vikende u Novom Sadu. Cilj nam je da kreiramo kvalitetan digitalni vodič koji će doprineti boljoj turističkoj inforisanosti kako turista koji dolaze u naš grad, tako i lokalnog stanovništva - izjavio je direktor TONS-a.

Pored promocije mape, bilo je reči i o predstojećim prvomajskim praznicima i događajima koji će obeležiti prolećnu i letnju sezonu, kao i o do sada postignutim turističkim rezultatima koji su prikazani prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

- Zahvaljujući kontinuiranom angažovanju i kampanjama koje pokrećemo, nastavlja se trend rasta broja dolazaka i noćenja turista u Novi Sad. U prva dva meseca ove godine, naš grad je posetilo više od 23.000 turista, koji su ostvarili preko 72.000 noćenja, što predstavlja za 23% više dolazaka i za 26% više noćenja u odnosu na isti period prošle godine. S obzirom na prvomajske praznike, predstojeće događaje i činjenicu da je u već sada teško naći slobodne smeštajne kapacitete, verujemo da će statistika iz meseca u mesec biti sve bolja i da će ova godina biti još uspešnija od prethodne - izjavila je Slavica Lončar.

Mapa se nalazi na zvaničnom sajtu TONS-a

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...