TOB-u uručena nagrada za najbolju turističku organizaciju

02. December 2022
Foto: Turistička organizacija Beograda
Foto: Turistička organizacija Beograda

Na svečanosti jedne od najvećih konferencija u oblasti turizma Uzakrota Travel Summit koja je 29. novembra u Istanbulu okupila preko 7.000 učesnika, profesionalaca u turizmu, avio-kompanija, turoperatora, agencija i destinacija iz celog sveta, dodeljena je nagrada Turističkoj organizaciji Beograda za drugu vodeću turističku organizaciju prema oceni učesnika.

 

- Ova nagrada nam je od izuzetnog značaja jer predstavlja potvrdu dugogodišnjeg rada na ovom tržištu, i uspeha koji smo do sada postigli. Takođe je i pokazatelj da smo uspostavili saradnju sa pravim partnerima koji su prepoznali sav trud koji smo uložili, i sa još većim elanom ulazimo u nove projekte i aktivnosti. Budući da će nas od proleća iduće godine, pored Istanbula i Ankare, spajati i direktan let sa Izmirom, očekujemo da će turistički promet između naše dve zemlje biti značajno veći - rekao je Miodrag Popović, direktor TOB.

 

O tome da su Beograd, Srbija i Balkan postali značajne turističke destinacije za turiste iz Turske, Evrope i sveta, bilo je reči na panelu pod nazivom Balkan MICE Industry & Trends na kom su govorili Miodrag Popović, direktor TOB, Bojan Petković, direktor Balkan Holidays, Ivan Vitorović, Mona Hotel Menadžment, Nermina Sefer, Hotel Hills Sarajevo i dr Semir Osmanagić, istraživač iz BiH, koji su u zaključku istakli važnost saradnje na prostoru našeg regiona, pogotovo imajući u vidu sve veće interesovanje poslovnih gostiju.

 

Deo programa bila je i prezentacija Srbije koju je održala Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, predstavivši sve adute naše zemlje kao turističke destinacije, istoriju, kulturu, nasleđe različitih krajeva, kao i boravak u gradovima, prirodne lepote i gastronomiju.

 

- Beograd i Srbija zauzimaju sve važnije mesto na turističkoj mapi. Saradnja sa Turističkom organizacijom Beograda traje već godinama i sa velikim zadovoljstvom mogu da najavim da se unapred radujem Uzakrota Balkan Summit-u koji planiramo u Beogradu u narednoj godini - rekao je Gokhan Erdogan, osnivač ovog brenda.

 

Pored brojnih panela na kojima su najznačajnija imena u oblasti turizma govorila o trendovima u industriji, aktuelnostima i promenama u oblasti marketinga, tehnologije u turizmu, profilu novih turista, i predviđanjima za naredni period, događaj je obuhvatao i sajamski deo sa oko 200 izlagača i velikim brojem posetilaca.

 

Štand Turističke organizacije Beograda je posetio veliki broj zainteresovanih agencija, kompanija i turopertora, a uz Beograd i Srbiju, svoj prostor su imali Hotel Viceroy, Metropol Palace, i jedan od većih turoperatora u Srbiji, Balkan Holdays.

Izvor: Turistička organizacija Beograda

Comments (0)

Connected news

Tourism
Predstavljen novi vidikovac na Kablaru
03. February 2023
Turistička organizacija Čačka objavila je budući izgled vidikovca na Kablaru. - Budući...
Tourism
Ada Ciganlija nova lokacija Beogradskog zoo vrta?
03. February 2023
Beogradski Zoološki vrt mogao bi sa Kalemegdana da bude izmešten na Adu Safari u...
Tourism
Rekordan broj turista u Beogradu u 2022.
02. February 2023
Prema podacima Sekretarijata za upravu / sektor statistike Grada Beograda, u našoj...
Tourism
Počela elektronska naplata ulaska u NP Kopaonik
01. February 2023
Nacionalni park Kopaonik je saopštio da od 1. februara će početi sa e-naplatom naknade...