Tjubing staza na međustanici Gold gondole

20. September 2022
Photo by Kostiantyn Li on Unsplash
Photo by Kostiantyn Li on Unsplash

Zlatiborska Gold gondola vazdušnom trasom povezuje centar Zlatibora sa vrhom Tornik, preko Ribničkog jezera, na kojem se nalazi međustanica i mnoštvo inteaktivnih sadržaja za sve ljubitelje adrenalinskih aktivnosti. 

Od ovog leta posetiocima Gold gondole na raspolaganju su bile nove zabavne aktivnosti, kao što su streličarstvo, paraglajding, rekreacija sa Čigotom, radionice starih zanata i dani zdravlja. Svi izletnici i ljubitelji zabave na otvorenom od sada imaju priliku da uživaju i u vožnji tjubingom na međustanici, kod Ribničkog jezera.

Tjubing staza duga je 36 metara i predstavlja specijalizovanu plastičnu podlogu na kojoj je moguće sankanje, uz pomoć velikih guma i zimi i leti. Staza je namenjena posetiocima svih uzrasta i dostupna je svakog radnog dana od 10 do 17 časova, prenosi portal opštine Čajetina.

- Prateći trendove svetskih turističkih centara, pre svega planinskih, poželeli smo da ponudimo našim gostima još neku atrakciju, koja bi mogla da bude dostupna tokom cele godine. Pred kraj letnje sezone investirali smo u tjubing stazu, nabavili smo 15 guma i za starije i za mlađe, kao i duple gume, koje voze odrasle i decu zajedno. Vrednost investicije je 2,5 miliona dinara i ja očekujem da će tokom septembra privući veliku pažnju kod posetilaca, a naredne godine očekujem da se u punom kapacitetu razvije. U planu je da se proširi tjubing staza i doda još jedna, kako bi bilo atraktivnije sa više adrenalina, ali i da se dodaju još neki sadržaji u narednom periodu na međustanici, ali o tome više pred zimsku sezonu - kaže Bojana Božanić, direktorka JP "Gold gondola Zlatibor".

Cena karte za tjubing vožnju koja traje 30 minuta je 600 dinara, a uz kupljenu kartu Gold gondole 400 dinara. Karte se mogu kupiti na početnoj, međustanici i na krajnjoj stanici na Torniku.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...