Svečano otvorena gondola Brzeće - Karaman na Kopaoniku

12. February 2021
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Na Kopaoniku je danas svečano otvorena Gondola Brzeće-Mali Karman, koja treba da doprinese razvoju ove planine i čitave Opštine Brus, između ostalog i da dovede turiste tokom letnjih meseci.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izrazila je zadovoljstvo što je nova gondola uspešno izgrađena i što je taj projekat završen pre planiranog roka, i najavila nastavak ulaganja u turističku infrastrukturu.

Na svečanom otvaranju gondole, kome su prisustvovali i premijerka Ana Brnabić i ministarka privrede Anđelka Atanasković, Matić je rekla da gondola u vreme pandemije, kao jedna od najvećih investicija u turizmu, vraća optimizma i nadu da je oporavak turizma moguć i da će se desiti brzo.

Ona je rekla da joj je velika čast što je deo vlade koja ima priliku da obeleži početak rada godnole, za koju kaže da je veliki projekat koji je dugo bio prioritet resornog ministarstva.

Navela je da će gondola pružiti priliku i poljoprivrednicima i privrednicima tog kraja da razvijaju svoj posao, a mladima da vide svoju budućnost ovde.

Matić je rekla da je resorno ministrastvo od 2015. do 2020. uložilo 125 miliona dinara u razvoj turizma na ovoj distinaciji, od čega je 100 miliona dinara uloženo u razvoj ski centra.

- Nastavićemo da ulažemo u Kopaonik kao turističku destinaciji. Naši napori uz napore privrednika doprineli su porastu turizma za 33% u poslednjih par godina - rekla je Matić.

Navela je da je 2020. godina za Kopaonik, uprkos pandemiji, bila sjajna i da je zabeležena rekordna posećenost, te da je prošle godine na Kopaoniku bilo 105.000 turista, što je porast od 23% u odnosu na 2019. godine.

- Podaci govore da kada planski razvijate destinaciju, radite na infrastrukturi i kada svako odgovorno i predano radi svoj posao i krizne situacije mogu biti prilika za rast. Kopaonik je to pokazao - kaže Matić.

Poručila je meštanima tog dela da iskoriste pirliku za ubrzani ekonomski razvoj koji će doprineti ostanku mladih i boljoj budućnosti.


Izvor: Tanjug/ eKapija
 

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...