Svečano otvaranje turističke sezone u Skadarliji 11. maja

09. May 2019

U subotu, 11. maja, Turistička organizacija Beograda, Sacen International i Društvo Skadarlija tradicionalno obeležavaju početak nove turističke sezone u jednoj od najpoznatijih i najposećenijih beogradskih ulica, boemskoj Skadarliji.

Događaj će početi u 18 sati svečanim defileom Policijskog orkestra, nakon čega će uslediti program svečanog otvaranja na Platou ispred Skadarlijske česme koji će voditi glumac Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića.

Posetioci će imati prilike da čuju „Kodeks o ponašanju u Skadarliji“, dok će glumice Ljiljana Jakšić i Vesna Paštrović izvesti seriju muzičkih numera u pratnji Skadarlijskog orkestra.

Turistička sezona u Skadarliji će zvanično biti otvorena podizanjem Skadarlijske zastave, a čast da to učini ove godine pripala je glumcu Stefanu Buzuroviću.

Program će biti nastavljen na platou ispred Kuće Đure Jakšića gde će biti izvedena kratka predstava o tome kako se nekada živelo u Skadarliji. Igraju Milan Milosavljević i Milan Tubić u ulogama Branislava Nušića i Đure Jakšića, Bojan Hlišć kao dobošar, Ljiljana Jakšić, skadarlijka dama, i Vesna Paštrović u ulozi Žanke Stokić.

Program, koji obiluje anegdotama, pesmom i igrom, će počev od 31. maja biti besplatno igran u Skadarliji svakog petka uveče tokom juna, jula i avgusta meseca.

Nakon predstave, Umetnički centar „Talija“ će odigrati Građansko kolo, a zatim će nastupiti Trio Amarkord koji se svirati evergrin numere.

U organizaciji Sacen Internacional, na Platou isred Kuće Đure Jakšića održaće se dodela priznanja Turistički oskar „Zlatno turističko srce“ najboljima u turizmu, sa početkom u 19.45 časova, program će voditi glumica Nevena Šarčević, portparol društva Skadarlije.

Tokom cele večeri, duž čitave Skadarske ulice biće organizovani raznovrsni sadržaji. Umetnici i slikari Galerije Monmartr, Galerije Babka iz Kovačice i Škole za dizajn izložiće svoje radove, dok će se brojni izlagači, zanatlije, proizvođači suvenira i narodne radinosti predstaviti u donjem delu ulice u okviru Skadarlijskog bazara.

PROGRAM:

18.00 Defile Policijskog orkestra

Plato kod Skadarlijske česme

18.10-18.30 Kulturno umetnički program i podizanje Skadarlijske zastave.

Govoriće Miodrag Popović, direktor TOB

Plato ispred kuće Đure Jakšića

18.30-19.00 Predstava „Leto u Skadarliji“
19.00-19.10 Umetnički centar „Talija“, Građansko kolo
19.15- 19. 45 Koncert Trio Amarkord
19.45-20.00 Dodela priznanja „Zlatno turističko srce“

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...