Svaki četvrti turista u Baru je iz Srbije

15. July 2019
Svaki četvrti turista u Baru je iz Srbije

U Baru je, prema zvaničnim podacima, tokom prošle turističke sezone svaki četvrti turista bio iz Srbije, a ukupno ga je posetilo 50.000 građana naše zemlje. U Turističkoj organizaciji Bar očekuju da će ta cifra ovog leta biti premašena, pa su poslali poruku turistima iz Srbije da će ih u Baru dočekati tradicionalno gostoprimstvo, uređene plaže, modernizovani smeštajni kapaciteti kako u privatnom tako i u hotelskom smeštaju, dobar odnos cene i kvaliteta, brojne  kulturne i zabavne manifestacije. U međuvremenu, njihove nadležne službe brinu se da saniraju sve probleme na terenu i čistoću i uslovnost barskih plaža održavaju na najvišem mogućem nivou.

-Opština Bar u saradnji sa nadležnim organima posebnu pažnju poklanja čistoći Barske rivijere, tj. gradske i svih drugih pripadajućih plaža. Službe su na terenu u kontinuitetu. Što se tiče kvaliteta morske vode, prema poslednjim rezultatima Instituta za biologiju mora, svih 13 kupališta barske rivijere bilo K1 klase kvaliteta. Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda odličnog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna i bezbedna za kupanje i rekreaciju, kazao je Emil Kukalj, direktor Turističke organizacije Bar.
U susret ovogodišnjoj sezoni pokrenuto je niz akcija i kampanja „Naš Bar – čist grad“ koja ima za cilj upoznavanje javnosti sa potrebom očuvanja životne sredine, a poseban naglasak je stavljen  na unapređenje svesti o propisnom odlaganju otpada. Uz ovo, u Baru se intenzivno bave pitanjem bezbednosti. Iz Turističke poručuju da su turisti u Baru sasvim bezbedni. Da situacija na terenu bude još sigurnija, i ove godine u skladu sa Protokolom o sigurnoj turističkoj sezoni pripadnici policije Srbije od 1. jula do 1. septembra radiće na crnogorskom primorju, pa i u Baru, sa kolegama iz Crne Gore na prevenciji i suzbijanju krivičnih dela tokom sezone.

Barska opština u svojih 7 turističkih mesta raspolaže sa oko 32.000 ležajeva u hotelima i privatnom smeštaju. Cena polupansiona u hotelima se po osobi kreće od 15e, a u privatnom od 6e. Komplet plažnog mobilijara može se naći po ceni od 5e. Od ove godine će na svakoj plaži biti postavljena informativna table sa informacijama o radnom vremenu, jasno istaknutim cenama plažnog mobilijara, tipu plaže (pet frendli, porodićna, gradska, hotelska, nudistička itd.).

Na dve podjednako lepe obale, morskoj dužine 46 km i  jezerskoj koja se prostire dužinom od 65 km,  nalaze se barske plaže koje mogu zadovoljiti ukuse svih gostiju. Plažama na morskoj obali, pariraju i one jezerske, pa se tako plaža Murići, najveća  i najlepša na obali Skadarskog jezera, prema poznatom turističkom sajtu Lonely Planet-u, nalazi među top 7 plaža u Crnoj Gori za ovu godinu.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...