Stiže prvi kruzer na Međunarodno putničko pristanište u Sremskoj Mitrovici

05. May 2023
Image by Wälz from Pixabay
Image by Wälz from Pixabay

Početkom marta meseca ove godine svečano je otvoreno međunarodno putničko pristanište na reci Savi, na kraju Parobrodske ulice, baš na onom istom mestu gde su nekada pristajali parobrodi, a danas oko 22 časa očekuje se uplovljavanje elitnog francuskog kruzera "Victor Hugo", čijim se dolaskom otvara nautička sezona u Sremskoj Mitrovici.

Kako je rekla gradonačelnica Svetlana Milovanović, ovo je prvi ali ne i poslednji kruzer koji stiže na pristanište.

- Time se poboljšava kako turizam tako i privreda našeg grada. Investicija u pristanište je veoma dobra i korisna, ne samo za naš grad već i za čitavu Srbiju. Njegovim otvaranjem Mitrovica je uzela učešće u projektu "Zaplovimo Srbijom", zahvaljujući čemu je naš grad postao prepoznatljiv na mapi rečnog turizma - dodala je ona, navodi se na zvaničnom sajtu grada.

Unapređenje putničkog vodnog saobraćaja u Sremskoj Mitrovici oslanja se na Memorandum o razumevanju u oblasti nautičkog turizma na unutrašnjim plovnim putevima, koji su Agencija za upravljanje lukama i Ministarstvo za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu 2021. godine potpisali sa lokalnim samoupravama u cilju povećanja ukupnih prihoda od turizma u Srbiji. Gradonačelnica Milovanović zahvalila se na podršci Agenciji, i najavila novo razdoblje u turizmu našeg grada.

Milovanović je dodala da će Turistička organizacija Grada prirediti kraći doček turistima sa kruzera, kojih ima oko 80, a oni će u zavisnosti od svoje želje i plana puta posetiti turističke lokacije koje Sremska Mitrovica ima u svojoj ponudi.

Kruzer "Victor Hugo" je dugačak 82m, širok 9,5m. Može da primi do 100 putnika u 49 udobnih i prostranih kabina raspoređenih na dve palube.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Gradsko kupalište u Kovinu dobija novi izgled
02. June 2023
Omiljeno kupalište Kovinaca trebalo bi da se razvije u moderan turistički i sportski...
Tourism
TOS organizovao dolazak predstavnika medija iz Nemačke i Austrije
02. June 2023
U organizaciji Turističke organizacije Srbije, u periodu od 31. maja do 04. juna, u okviru...
Tourism
Air Serbia uspostavila sezonsku liniju do Krita
01. June 2023
Air Serbia je 31. maja 2023. godine, letom JU750 u 11:55 časova, uspostavila sezonsku liniju...
Tourism
Domaći turisti najčešće birali Zlatibor, a strani Beograd
01. June 2023
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u periodu januar-april 2023. godine u...