Stiže prvi kruzer na Međunarodno putničko pristanište u Sremskoj Mitrovici

05. May 2023
Image by Wälz from Pixabay
Image by Wälz from Pixabay

Početkom marta meseca ove godine svečano je otvoreno međunarodno putničko pristanište na reci Savi, na kraju Parobrodske ulice, baš na onom istom mestu gde su nekada pristajali parobrodi, a danas oko 22 časa očekuje se uplovljavanje elitnog francuskog kruzera "Victor Hugo", čijim se dolaskom otvara nautička sezona u Sremskoj Mitrovici.

Kako je rekla gradonačelnica Svetlana Milovanović, ovo je prvi ali ne i poslednji kruzer koji stiže na pristanište.

- Time se poboljšava kako turizam tako i privreda našeg grada. Investicija u pristanište je veoma dobra i korisna, ne samo za naš grad već i za čitavu Srbiju. Njegovim otvaranjem Mitrovica je uzela učešće u projektu "Zaplovimo Srbijom", zahvaljujući čemu je naš grad postao prepoznatljiv na mapi rečnog turizma - dodala je ona, navodi se na zvaničnom sajtu grada.

Unapređenje putničkog vodnog saobraćaja u Sremskoj Mitrovici oslanja se na Memorandum o razumevanju u oblasti nautičkog turizma na unutrašnjim plovnim putevima, koji su Agencija za upravljanje lukama i Ministarstvo za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu 2021. godine potpisali sa lokalnim samoupravama u cilju povećanja ukupnih prihoda od turizma u Srbiji. Gradonačelnica Milovanović zahvalila se na podršci Agenciji, i najavila novo razdoblje u turizmu našeg grada.

Milovanović je dodala da će Turistička organizacija Grada prirediti kraći doček turistima sa kruzera, kojih ima oko 80, a oni će u zavisnosti od svoje želje i plana puta posetiti turističke lokacije koje Sremska Mitrovica ima u svojoj ponudi.

Kruzer "Victor Hugo" je dugačak 82m, širok 9,5m. Može da primi do 100 putnika u 49 udobnih i prostranih kabina raspoređenih na dve palube.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Tourism
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Tourism
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....
Tourism
Turističkoj organizaciji Srbije pripala Diplomacy&Commerce nagrada za najbolje odnose sa medijima
10. April 2024
U elegantnoj atmosferi Jugoslovenske kinoteke u Beogradu, održana je svečanost povodom osmog...