Šta očekuje turiste ove sezone u Crnoj Gori?

31. May 2019

Prema podacima Svetskog turističkog saveza Crna Gora je destinacija koja se najbrže razvija tokom proteklih godina, a prošle sezone zabeležen je rekordan broj gostiju, kada je  preko 2 miliona turista ostvarilo oko 13 miliona noćenja. Srba je prošle godine u Crnoj Gori bilo oko 400.000, a prema rečima predstavnika Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Srbi su im i najdraži gosti, jer se stalno vraćaju.
 
Crna Gora je proglašena za hit destinaciju prošle godine, a u predsezoni zapažen je porast broja gostiju koji dolaze iz Skandinavije, Velike Britanije, Francuske, Nemačke i Poljske dok Rusi već tradicionalno u velikom broju pune smeštajne kapacite Crne Gore i uživaju na rivijeri. Što se smeštaja tiče, cene su prilagođene gostima različitih platežnih mogućnosti i nisu se menjale u odnosu na prošlu godinu.

Iz Turističke organizacije Herceg Novog su napomenuli da turiste osim plaža, i mnogobrojnih manifestacija, najviše  interesuju i pešačke ture na Orijenu, a da se mogu i oprobati u novom avanturističkom parku Vrbanj. Poručuju da po ceni smeštaja spadaju u najjeftinije destinacije. Ono što je ove godine novo u "gradu festivala" jesu turističke kartice koje gostima obezbeđuju brojne popuste i pogodnosti. 

Budva se ove godine predstavlja pod sloganom "Budva-ljubav koja traje", a od brojnih manifestacija koje će obeležiti čitavo leto i biti namenjene svim uzrastima i ukusima, istakli su Budva beer fest. Ovo će biti prvi festival piva u Budvi, a trajaće  od 14. do 16. Juna.

Bar je jedinstveni grad po tome što izlazi na dve obale. Ona morska duga je 46 kilometara, a krase je brojne plaže kojima su sami turisti davali imena: biserna, zlatna, crvena obala... S druge strane skadarsko jezero turistima nudi mogućnost krstarenja, sve popularnije posmatranje ptica, a posebnu pažnju turista privući će veliki broj spomenika i jedno od najstarijih stabala masline Mirovica, kraj koje su se mirile zavađene porodice.

Predstavnici turističke industrije Crne Gore garantuju da ćete i ovog leta pronaći kvalitetan smeštaj po povoljnim cenama. Pored rivijere, možete posetiti Nacionalne parkove, eko sela, ići na rafting, pešačenje ili planinarenje, ali i uživati u nekoj od preko 300 kulturno-zabavnih manifestacija. I ne zaboravite na sireve, masline, pršut... Jer slogan ovogodišnje kampanje je "Dobro. Bolje. Domaće“ i teži da lokalne proizvođače hrane poveže sa restoranima i hotelima i tako svim gostima omogući da probaju tradicionalne domaće specijalitete i uživaju u lokalnim ukusima.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Kruzeri počeli da dolaze do Golubačke tvrđave
08. May 2024
Tvrđava Golubački grad je prvi međunarodni rečni kruzer ove godine ugostila 17. marta. Do...
Tourism
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...