Šta Bugare privlači da odmor provedu u Beogradu?

24. October 2022
Photo by Ljubomir Žarković on Unsplash
Photo by Ljubomir Žarković on Unsplash

U glavnom gradu Sofije održana je promocija srpske prestonice koju je organizovala Turistička organizacija Beograda u saradnji sa turističkim organizacijama Srbije, Niša, Vrnjačke i Sokobanje, gde su predstavljeni novi programi i pozvane komšije da u još većem broju dođu u našu zemlju.

Više od 30 turističkih agencija iz Sofije planira da od 1. decembra do 27. januara 2023. godine vodi bugarske turiste u Beograd.

- Broj bugarskih turista povećan je za oko 120% u odnosu na prethodnu godinu - rekao je Slobodan Unković, zamenik direktora TOB-a.

Svi znaju da su bugarski turisti među brojnijim gostima Beograda, ali mnoge su iznenadile reči zamenice bugarskog ministra turizma:

- Srbija i Beograd su četvrti na listi želja bugarskih turista kao mesto na koje žele da putuju - rekla je Mariela Modeva, zamenica ministra turizma koja je podržala promociju Beograda u Sofiji.

Turističke agencije iz Sofije su posle promocije imale B2B sastanke sa srpskim hotelijerima koji su posle toga zadovoljno trljaju ruke.

Šta Bugari vole u Beogradu? 

- Provod! Način života! To kako igrate, pevate i umete da se veselite! Imam po 20 autobusa godišnje, poslujem više od 20 godina i nikada neću prestati - rekao je Bajko Bajkov, vlasnik najveće bugarske agencije "Bohemija".

Ambasador Srbije u Sofiji dr Željko Jović naglasio je da su odnosi naše dve zemlje odlični, a u razmeni turista će mnogo pomoći i završetak autoputa ka granici sa bugarskom strane.

Turistička organizacija Beograda

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...