Srpski turizam u Holandiji

30. June 2017
Srpski turizam u Holandiji

Turistička organizacija Srbije (TOS) će u okviru svojih promotivnih aktivnosti na holandskom tržištu 1. i 2. jula učestvovati u realizaciji dva promotivna događaja u Muzeju fotografije „Ulice sveta“ u gradu Zaandamu, koja će Srbiju predstaviti i kao važnu manifestacionu turističku destinaciju.

Promotivni događaj obeležiće koncert našeg čuvenog muzičara, multi-instrumentaliste, kompozitora i pevača Slobodana Trkulje, koji će ovom prilikom premijerno predstaviti i svoju novu kompoziciju – himnu „Ulice sveta“. Biće priređena i izložba fotografija uvaženog holandskog fotografa Jeroena Swolfsa, autora projekta „Ulice sveta“.

Posetioci će pre samog koncerta imati priliku da vide fotografije nastale tokom sedmogodišnjeg putovanja po svetu ovog uspešnog fotografa, sa posebnim osvrtom na boravak u Srbiji koju autor opisuje rečima: „Srbija je kao njen narod: kada ga jednom zavolite, ostaće u vašem srcu zauvek“.

Celokupan događaj i promocija Srbije kao turističke destinacije biće upotpunjeni tradicionalnim srpskim specijalitetima, a posetiocima će biti prikazani i promotivni turistički filmovi i promotivne brošure TOS-a.

Srbija već godinama unazad beleži porast u broju dolazaka holandskih posetilaca. Prošle godine našu zemlju je posetilo 17.716 Holanđana, dok porast dolazaka u prva četiri meseca ove godine iznosi čak 22% u odnosu na isti period prošle godine.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...