Srbija zemlja partner sajma turizma u Bugarskoj

13. February 2018

Srbija je ove godine zemlja partner Međunarodnog sajma turizma "Holiday & SPA Expo" koji će biti održan u Sofiji od 14. do 16. februara 2018. godine. Ovaj sajam je na poslovnoj mapi 35 godina, očekuje se 350 izlagača i više od 20.000 učesnika i posetilaca.

Turistička organizacija Srbije (TOS) tokom ove manifestacije promovisaće celokupne turističke potencijale sa akcentom na banjski i planinski turizam, kao i na city break ponudu. U okviru predstavljanja Srbije kao turističke destinacije u programu promocije učestvovaće 27 lokalnih turističkih organizacija, turističkih agencija i hotela i predstaviti bogatu turističku ponudu naše zemlje.

Nacionalna asocijacija „Naše ruke“ predstaviće tradicionalne zanate, a poseban akcenat stavljen je na gastro-turizam i ponudu autentične hrane. Prezentacija gastro specijaliteta sa Zlatibora, srpskog specijaliteta peglane kobasice, leskovačke skare, turističke rute „Šumadijski putevi rakije“, sukane banice i paprike „Vrtke“, daće poseban ukus ovogodišnjem nastupu Srbije, navodi se u saopštenju TOS.

Nastupom folklornog ansambla Sv. Đorđe, harmonikaša Dušana Komnenovića sa orkestrom, prezentacijom starogradske muzike „Srpski biseri“, trubača,  folklora „Remizijana“ i prezentacijom srpske muzike iz različitih delova zemlje, preneće se samo deo duha srpske kulture, dodaje se u saopštenju.

- Učešće na sajmu „Holiday&SPA Expo“ pružiće Srbiji jedinstvenu priliku da se predstavi kao zemlja partner, proširi partnersku mrežu, kao i mrežu klijenata i upriliči poslovne sastanke sa turističkim profesionalcima iz svih krajeva sveta - poručuju iz TOS.

Na dan otvaranja sajma 14. februara, u 14.15 h, u sali Panorama hol u okviru sajma, biće održana konferencija za medije. Najavljen je veliki broj bugarskih medija iz renomiranih kuća.

Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, u 2017. godini u Srbiji je boravilo 91.233 turista iz Bugarske, koji su ostvarili 148.823 noćenja, što je 2% više nego u 2016. godini.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...