Srbija zemlja partner 51. Međunarodnog sajma privrede (MOS) u Celju

14. September 2018

Srbija je zemlja partner Međunarodnog sajma (MOS) koji se održava u Celju u Sloveniji od 11. do 16. septembra 2018. godine.

Nakon zvaničnog otvaranja sajma na kome je govorio potpredsednik Vlade RS, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, visoka delegacija na čelu sa Borutom Pahorom, predsednikom Republike Slovenije posetila je paviljon Srbije.

Srpsko humanitarno kulturno društvo "Desanka Maksimović" iz Celja i Kulturno umetničko društvo "Sveti Sava" iz Banja Luke, igrama iz Srbije preneli su zvaničnicima i gostima deo srpske kulture i tradicije. 

Turistička organizacija Srbije (TOS) predstavlja ukupnu turističku ponudu, a u subotu 15. septembra 2018. organizuje "Turistički dan" gde će pored nastupa navedenih kulturnih društava, svoju ponudu predstaviti turističke organizacije Zlatibora i Kragujevca. Istog dana biće organizovana nagradna igra, tokom koje će posetioci imati mogućnost da osvoje vikend za dve osobe u Beogradu, Kragujevcu i Zlatiboru. Nacionalna asocijacija "Naše ruke" posetiocima sajma održaće prezentaciju tradicionalnih zanata - tkanja, opančarstva, kaligrafije i duboreza.

Prezentacija turističke ponude Srbije kao atraktivne destinacije bazira se na promociji bogatog kulturno-istorijskog nasleđa, prirodnih bogatstava, ponude odmora u gradovima kao i uživanju u gastronomskim čarolijama Srbije sa posebnim akcentom na ponudu porodičnog odmora.

Turistička organizacija Srbije u skladu sa strategijom privlačenja stranih turista veoma je aktivna na slovenačkom tržištu. Na osnovu zvaničnih podataka Zavoda za statistiku Republike Srbije, u prvih sedam meseci 2018. godine u Srbiji je boravilo 46.183 turista iz Slovenije (12% više), ostvareno je 85.581 noćenja, što je 14% više u odnosu na isti period 2017.

- Za Srbiju je tržište Slovenije jedno od prioritetnih tržišta i konstantno je među prvih deset po broju dolazaka i noćenja turista - navodi se u saopštenju TOS.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...