Srbija na vrhu liste evropskih destinacija po porastu broja stranih turista

15. April 2019

Srbija je destinacija sa drugim najvećim rastom noćenja i dolazaka stranih turista u Evropi, u 2018. godini. Istovremeno, prema izveštaju Evropske turističke komisije (ETC), naša zemlja je ostvarila najveći porast broja kineskih turista i na prvom je mestu u odnosu na ostale evropske destinacije, sa rastom od preko 100%.

U analizi Evropske turističke komisije navedeno je da su razlozi za petnaestoprocentni (+15%) porast broja stranih turista, bezvizni režim koji Srbija ima sa Kinom kao i intenzivne onlajn kampanje. Tokom ovih kampanja, višestruko je uvećana publika koja prati TOS-ove naloge na društvenim mrežama dok video sadržaji koji promovišu turističku ponudu Srbije beleže milionske preglede.

Istovremeno, Turistička organizacija Srbije, nastavlja aktivnu promociju na kineskom tržištu i od 15. do 17. aprila nastupa na sajmu COTTM u Pekingu. Zbog činjenice da najveći broj kineskih turista, koji dolaze organizovano, žele da obiđu i veći deo regiona, TOS na ovom sajmu nastupa zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore kako bi predstavili objedinjene turističke ponude dve zemlje. Na štandu se predstavljaju i Turistička organizacija Beograda, hoteli Holiday Inn Express i Prag Kopernikus, kao i agencije: Omnitours, Glob Metropoliten, Asteria, Uniline i Alphatravel. Tokom sajma u Pekingu, direktorka TOS-a Marija Labović nastupila je kao glavni panelista na konferenciji pod nazivom “The Evolution of Destination Marketing in Chinese Market”.

Broj ostvarenih noćenja turista iz Kine nastavlja da raste i u prva dva meseca ove godine i čak je 54% veći u odnosu na isti period prošle godine.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...