Srbija i Makedonija predstavljaju zajednički turistički proizvod

19. February 2018

Udruženje za turizam Privredne komore Srbije (PKS) na prošlogodišnjem Beogradskom sajmu turizma, zajedno sa Komorom Crne Gore, predstavilo je zajednički turistički proizvod “Wild Soul of Europe“ u okviru kojeg je osmišljeno 7 različitih tura kroz obe zemlje. Budući da se projekat pokazao dobrim, Udruženje za turizam PKS na ovogodišnjem Sajmu turizma u Beogradu predstavlja novi zajednički proizvod, ovoga puta sa Stopanskom Komorom Makednije.

Upravo je završen ceo paket od 3 ture čiji će  organizatori putovanja iz Srbije biti receptivne turisticke agencije „Magelan“, „Robinson“ i „Panacomp“.

Po rečima Tijane Maljković, sekretarke Udruženja za turizam PKS, “ove ture obuhvataju 3 teme: vino i gastronomiju, religiju i prirodne lepote obe zemlje. Biće promovisane sa garantovanim polascima za 2019. godinu, kao i sa cenama za grupne ture".

Brošura na engleskom jeziku, koja će biti prevedena i na druge jezike, prvenstveno je namenjena dalekim tržištima kao sto su Emirati, Kina, Japan, Indija, Iran, Sjedinjene Američke Države i druge prekookeanske zemlje. Zajednički turistički proizvodi Zapadnog Balkana, čija promocija može biti finansirana od strane KIF-a (Komorski investicioni forum ZB6) moraju da obuhvataju minimum 3 zemlje, te je plan da se ova 2 proizvoda, koja su već organizovana od strane PKS-a, prošire na dodatne zemlje u regionu.

Uz plasiranje i promociju zajedničkih proizvoda koji objedinjuju regionalnu ponudu, države koje su uključene moraju u saradnji sa Komorama i Ministarstvima da rade na usaglašavanju viznih režima, standarda usluge i smeštaja u skladu sa kulturom i običajima turista sa novih tržišta, na edukacijama zaposlenih u celom sektoru usluga, kao i na zajednički usaglašenim kampanja na dalekim tržištima uz podršku nacionalnih avio prevoznika, navode iz PKS.

Izvor: ISTN

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...