Srbija dodatno pojačava promociju u Kini

15. November 2018

Nakon što je veliki broj novinara i organizatora putovanja iz Kine u prethodnom periodu posetio Srbiju i obišao naše najznačajnije destinacije i atrakcije, Turistička organizacija Srbije nastavlja kampanju promocije turizma Srbije na ovom veoma važnom emitivnom tržištu.

Uz podršku Evropske turističke komisije, Srbija se predstavila na promotivnim događajima u Kini zajedno sa Dunavskim centrom za kompetenciju, Nacionalnim turističkim organizacijama Mađarske i Nemačke, i to u Pekingu, Guandžou i Šangaju. Na ovim događajima bio je prisustan veliki broj najznačajnijih predstavnika privrede i medija iz tih gradova.

Turistička ponuda zemalja učesnica i Dunav kao veza među njima je bila veoma atraktivna Kinezima, tako da se tražilo mesto više na prezentacijama a intervjui sa novinarima su trajali do kasnih sati.
 
Potpisani su brojni memorandumi o saradnji između zemalja učesnica i najznačajnijih kineskih turističkih agencija, među kojima su Caissa, China Bamboo, Beijing Global Tour, Shanghai Ctrip Commerce Co, Shanghai U Tour, China International Travel Service.

Marija Labović, direktorka TOS-a,  u razgovoru sa kineskim medijima istakla je da je Kina za Srbiju jedan od najvažnijih strateških partnera i da je saradnja sa zemljama regiona i ostatka Evrope veoma važna za privlačenje turista iz Kine koji su u Srbiji imali veliki rast u poslednjih dve godine.
 
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u prvih 9 meseci 2018. godine Srbiju je posetilo 77.543 turista iz Kine, što je za čak 103% više u odnosu na isti period prošle godine, a broj ostvarenih noćenja u istom periodu iznosio je 134.852 (+94%).

Nakon navedenih promotivnih događaja, Turistička organizacija Srbije objediniće predstavljanje turističke privrede iz Srbije na najznačajnijem sajmu turizma u Šangaju, koji se održava u periodu od 16. do 18. novembra 2018. godine, u poslednje dve godine. U skladu sa potpisanim memorandumom o saradnji, TOS na sajmovima u Kini nastupa zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, pod sloganom Wild Soul of Europe. Turizam Srbije na ovom sajmu uz TOS predstaviće i Turistička organizacija Beograda, turističke agencije Glob Metropoliten Tours, TIM travel, Travel to Balkan i Omniturs, kao i hoteli Hilton, Hyatt, Crowne Plaza i Holiday Inn.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...