Srbija dobitnik priznanja "10 destinacija koje je vredelo čekati" za 2023.

22. March 2023
Foto: Turisticki Svet
Foto: Turisticki Svet

Srbija je dobitnik priznanja ‘’10 destinacija koje je vredelo čekati“ za 2023. godinu koju dodeljuje udruženje Nacionalni turizam Kine. Ceremonija dodele nagrade održana je 14. marta 2023. godine u Pekingu gde je više od 1.000 ljudi, predstavnika kineske turističke, hotelske i avio industrije, predstavnika međunarodnih agencija i destinacija, prisustovalo ovom svečanom događaju.

Ocenjivale su se performanse turističke destinacije, inovacije na tržištu Kine i jačina brenda, i Srbija je ušla među deset najboljih. Sem nas na toj listi su se našli Nemačka, Švajcarska, Holandija, Tajland, Kanada, Novi Zeland, Mađarska, Australija i Republika Fidži.

Nacionalni turizam (Nacional Tourism) je udruženje koje okuplja profesionalce u turizmu Kine i pruža podršku njihovom zajedničkom nastupu na stručnim sajmovima i skupovima, organizaciji obuka, razmeni baza podataka i kreiranju marketing plana komunikacije. U svom sastavu ima mrežu www.guojialvye.com , Nacionalni turistički magazin, Wechat nalog turističke industrije Kine, specijalizovane platforme za edukacije, i druge aktivnosti koje imaju značajan uticaj kod ciljne grupe.

Prva zvanična grupa kineskih turista u organizaciji CYTS-a doputovala u Srbiju

Prva post kovid grupa turista iz Kine, u subotu, 18. marta, stigla je u Srbiju, samo dan nakon što je kineska nacionalna turistička uprava objavila da turističke agencije iz Kine mogu da organizuju grupna putovanja po Srbiji. Jedna od najvećih agencija iz Kine CYTS organizovala je prvu grupu za Srbiju i tom prilikom Turistička organizacija Srbije organizovala je svečani prijem i u svojim prostorijama dočekala turiste, uz prigodan poklon i reči pažnje poželeli smo im dobrodošlicu u Srbiju!

Da podsetimo, Kina je bila na prvom mestu po dolascima u 2019. godine, a druga po noćenjima i verujemo da će se, u skladu sa novim okolnostima, taj trend u 2023. godini nastaviti. Srbija je bila prva zemlja u Evropi koja je uvela bezvizni režim za državljane Kine, a ono što Srbiju kao destinaciju čini još atraktivnijom jesu dva direktna leta koja danas postoje između Srbije i Kine (do Pekinga i do Tjendžina).

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...