Sportski vikend na Kopaoniku od 27. do 29. jula

25. July 2018
Sportski vikend na Kopaoniku od 27. do 29. jula

Ostalo je još par dana do sportskog vikenda na Kopaoniku, biciklističkog maratona „Tri strane Kopaonika“ i brdske trke „Trail race Kopaonik“, koji će se održati od 27. do 29. jula.

Sudeći po broju prijava očekuju nas rekordna izdanja ova dva sportska događaja, a ispred organizacije ovog biciklističkog i trkačkog događaja najavljuju još uzbudljivije druženje sa pregršt novosti koje će osvežiti ovogodišnja izdanja trka, navodi se u saopštenju.

Kada je reč o biciklističkoj trci „Tri strane Kopaonika“ jedan od noviteta jeste taj da su pred takmičarima nove staze koje će ih sprovesti putem nekih od do sada nevoženih lokacija pa će tom prilikom biti u mogućnosti da upoznaju nove predele Nacionalnog parka Kopaonik“, piše u saopštenju.

Dok je staza malog maratona ostala nepromenjena, staze srednjeg i velikog maratona ove godine se neće spuštati u pravcu Brzeća te će takmičari moći da odahnu jer poznato penjanje „Duboka“ odlazi u istoriju. Ove godine pred njima su novi tereni koji će se prostirati preko poznatog vrha Kukavica, ali i pored Belih stena u neposrednoj blizini Gobelje koje će ih ostaviti bez daha zbog prelepih pogleda koji se pružaju ka teritorijama opštine Brus.

Još jedna izmena u odnosu na prošlogodišnja izdanja jeste novi format revijalnog druženja u danu pred maraton (subota 28. jul) pod nazivom „Vip poligon spretnosti“. U saradnji sa novim partnerom Vip mobile u Dolini sportova biće formiran poligon spretnosti namenjen svim ljubiteljima biciklizma koji će za određeno vreme trebati da pređu preko zanimljivih prepreka. Poligon je otvoren za sve od 7-107 godina te ni prepreke neće biti zahtevne kako bi svi ljubitelji biciklizma mogli da se oprobaju u ovom novom formatu.

Kada je „Trail race Kopaonik“ u pitanju novina je i novi format, više kategorija, koja je namenjena trkačima koji žele da predstave kompanije ili firme iz kojih dolaze. Business trail race biće organizovan na stazi dugoj 7km gde će se timovi od dva učesnika takmičiti protiv drugih prijavljenih biznis timova.

Pobednike očekuje i bogat nagradni fond jer je kompanija Vip mobile pripremila mobilne telefone za prva tri pobednička tima. Naravno, trka za decu „Trail race Kids“ i ove godine će biti održana tako da će i mališani biti u prilici da se upoznaju sa trčanjem po mekoj, zemljanoj podlozi“.

To nije sve! Ovogodišnje izdanje „EXPO zone“ u Konacima biće još potpunije u odnosu na prošlu godinu jer je veći broj izlagača uzeo učešće, a tu će ujedno biti formirana i posebna zona za gledanje trke uživo te će svi posetici putem Vip 4G mreže moći da gledaju takmičare kako prolaze staze bicikističkog maratona i trail trka.

Organizator trka, sportsko udruženje „Na sve strane“ potrudilo se da svim posetiocima ponudi i dosta zanimljivog dodatnog sadržaja te će na Kopaoniku za vreme trka u periodu od 27-29 jula biti organizovan i muzički program, besplatni izleti do različitih predela NP Kopaonik, večernja druženja i slično.

Izvor: Danas

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...