Spa centar i akva park na Paliću izlazi iz temelja

30. April 2020
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

Počela je druga faza radova na izgradnji spa centra sa akva parkom na Paliću, koja predviđa kompletnu realizaciju ovog projekta, izjavio je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, koji je obišao ovo gradilište.

Vrednost druge faze gradnje je oko 660 miliona dinara, a ukupna vrednost investicije, uključujući i prvu fazu, iznosi nešto više od milijardu dinara.

– U okviru proširenja sadržaja na termalnom bazenu na Paliću druga faza – izgradnja spa centra i akva parka, radi se objekat i rekreacioni bazen uz termalni bazen, kao i još jedan bazen i kula sa toboganima, pored postojećih tobogana koji su završeni u prvoj fazi – rekao je direktor Park Palića doo Nebojša Daraboš i naveo da će zatvoreni objekat koji se gradi imati 3.000 m2, a kompletan uređen spoljašnji prostor 28.500 m2.

Danilo Bojović, vlasnik preduzeća Gemmax gradnja iz Novog Sada koje je izvođač radova, kazao je da se izvođač trudio da radi što je moguće bolje u uslovima proglašenog vanrednog stanja.

– Neki materijali nam nisu bili dostupni zbog epidemije i zabrane kretanja, ali uspeli smo da uradimo kompletnu kanalizaciju, kompletnu hidrantsku mrežu i cevi za hidroizolaciju. Sada smo u fazi da polako izlazimo iz temelja. Nadamo se da ćemo, uz poštovanje svih mera na gradilištu i u skladu sa trenutnom situacijom, u narednom periodu pojačati aktivnosti – rekao je Bojović.

Laban je istakao da je realizacija ovog projekta jedan od najvažnijih prioriteta Grada Subotice.

- Zahvaljujem se izvođaču a posebno radnicima koji ni za vreme epidemije, u okolnostima kada preovladavaju i briga i strah, nisu prestajali da rade – naglasio je gradonačelnik.

Kamen-temeljac za izgradnju spa centra i akva parka kod Muškog štranda na Paliću položen je sredinom decembra 2018. godine, a projekat zajednički finansiraju Vlada Srbije, Pokrajinska vlada i Grad Subotica, navedeno je na sajtu Grada.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...