Širi se Ribarsko naselje u Priboju - U planu izgradnja auto kampa za 2019.

28. September 2018

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić obišao je novoizgrađeni turističko-ribolovački kamp na Potpećkom jezeru kod Priboja i tom prilikom naveo da je dogovorena dogradnja ovog naselja kako bi se povećali smeštajni kapaciteti.

Prema njegovim rečima prošle godine Srbija je bila među pet država u Evropi koja je imala najveći procentualni rast broja stranih turista, i da bi se nastavio ovakav trend, ponuda mora da se učini još raznovrsnijom i bogatijom.

- Ribarsko naselje je jedno od retkih koje su na ovakav način sagrađena u zemlji, jer Priboj mora po nekim specifičnostima da privlači turiste. Zahvaljujući prirodnim lepotama koje ima i geografskom položaju očekujemo ovde turiste i iz Crne Gore i BiH, dok se iz Srbija podrazumevaju. Sa nastavkom ovog projekta, Priboj ćemo pozicionirati kao mesto za aktivni turizam, za one koje vole lov i ribolov. Naredne godine u planu nam je i izgradnja auto kamp naselja čime će ovaj kraj biti poznat kao jedinstvena turistička destinacija - istakao je Ljajić.

Predsednik Opštine Priboj Lazar Rvović rekao je da je turizam jedno od strateških opredeljenja razvoja.

- Nažalost moramo biti svesni činjenica da našem gradu fali mnogo više projekata. Danas smo dogovorili nastavak projekta Ribarskog naselja. Ono što je Priboju potrebno su bolji smeštajni kapacitet, jer imamo malo hotelskih smeštaja u gradu. Ovih dana imamo ozbiljna lica koja su zainteresovana za kupovinu hotela Lim, međutim moramo da rešimo probleme u stečajnom postupku. Nakon toga Priboj će raspolagati sa svim ponudama za kvalitetan turizam - zaključio je Rvović.

Izvor: Tanjug

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Tourism
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Tourism
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....