Sijarinska banja u investicionom zamahu

13. August 2021
Image by Harry Strauss from Pixabay
Image by Harry Strauss from Pixabay
-Opština Medveđa za naredni period pripremila je niz značajnih projekata koji bi trebalo da doprinesu razvoju ovog područja na jugu Srbije. Planovi koji se trenutno sprovode, ili su u pripremi, obuhvataju razvoj turizma u Sijarinskoj banji, ali i osnivanje nove industrijske zone sa ciljem da se privuku nove investicije – kaže, kako prenosi eKapija, predsednik Opštine Medveđa Nebojša Arsić.
 
Prema njegovim rečima, jedan od pravaca razvoja opštine je unapređenje turističke ponude kojoj će doprineti već dogovorena izgradnja puta preko Radan planine što je veoma značajan infrastrukturni projekat.
 
U banji se radi wellness i spa centar, gde će uskoro krenuti druga faza izgradnje za koju je već raspisana nabavka. Takođe, zajedno sa Ministarstvom privrede rade na završetku rimskog kupatila koje će imati 9 kada sa mineralnom vodom, što može da poboljša zdravstvenu turističku ponudu ove banje.
 
Kako saznaje eKapija, u planu je da se za rimsko kupatilo izgradi nov, moderan objekat za smeštaj gostiju koji će uživati u zdravstvenim blagodatima Sijarinske banje. Takođe, zarad poboljšanja turističke ponude, planira se i izgradnja novih staza zdravlja kod olimpijskog bazena pored reke.
 
Planovi za Sijarinsku banju ne svode se samo na dovršetak postojećih projekata već i na izgradnji novog sadržaja. Tako, prema rečima Arsića, manastir Hilandar ima u planu da ovde izgradi pravoslavni kamp i već se krenulo sa konkretnim koracima. Naime, manastir Hilandar je donirao kupovinu iz stečaja 4 vile na području Sijarinske banje koje su već rekonstruisane, a u planu je izgradnja još dve vile u kojima će biti smešten pravoslavni kamp.
 
Predsednik Opštine Medveđa ističe da pored razvoja turizma postoje i planovi za privlačenje novih investitora zbog čega će se u blizini Sijarinske banje formirati nova industrijska zona.
 
Nikola Ignjatović

Izvor: eKapija  

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...