Sejšeli prva država koja će dozvoliti ulazak turistima vakcinisanim protiv korone

02. February 2021
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Odlukama koje su doneli krajem januara, Sejšeli su postali prva ostrvska država koja je dozvolila ulazak svim turistima koji su primili vakcinu protiv koronavirusa.

Pored odluke u vezi sa dozvolom za ulazak turista koji su primili vakcinu protiv koronavirusa, vlasti ove zemlje takođe razmatraju mogućnost dozvole ulaska svim zainteresovanim turistima koji imaju negativne testove na koronavirus sredinom marta, bez obzira da li su vakcinisani ili ne.

Odluka vlasti ove zemlje zasniva se na pretpostavci da će Sejšeli do sredine marta vakcinisati skoro 75 odsto stanovništva, što će prema njihovim pokazateljima biti dovoljno za postizanje tzv. "imunitet krda". Do sada su, pored nabavke iz sopstvenih sredstava, Ujedinjeni Arapski Emirati i Indija donirali 50.000 vakcina Sinopharm Sejšelima.

Država je ovog meseca pokrenula program vakcinacije, a među prvima su vakcine primili zdravstveni radnici, novinari i politički lideri, uključujući predsednika Vavela Ramkalavana.

Kada je reč o vakcinisanim putnicima, vlasti Sejšela donele su pravilnik prema kojem sve osobe koje su primile vakcine protiv koronavirusa moraju da pokažu dokaz da su obe doze vakcina primile najmanje dve nedelje pre putovanja.

"Putnici moraju pokazati 'autentični sertifikat' o jednoj od četiri vakcine koje se trenutno nalaze na tržištu. Vakcinisani putnici takođe moraju boraviti u hotelima i pansionima koji imaju sertifikat za takozvane putnike 'kategorije 1', a Sejšeli trenutno imaju 532 takva objekta" navodi se u saopštenju. dolazi iz Turističke zajednice Sejšela.

S druge strane, za ljude koji još nisu vakcinisani, ali bi želeli da posete ovu turističku destinaciju, vlasti Sejšela takođe su pripremile pravilnik. Naime, vlasti ove države dozvoliće ulazak nevakcinisanim osobama pod uslovom da dođu privatnim letovima ili se nađu na listi 48 zemalja za koje se procenjuje da su manje rizične kada je u pitanju širenje koronavirusa.

Pored toga, turisti koji nisu primili vakcinu i dalje će morati da imaju negativan PCR test na ulazu kako bi potvrdili da nisu zaraženi koronavirusom.


Izvor: Klix.ba

 

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...