Rock festival PRiČa od 11. do 17. juna u Čačku

11. June 2018
Rock festival PRiČa od 11. do 17. juna u Čačku

Festival PRiČa je festival rock muzike i dobre zabave. Nastao je 2012. godine u jednoj ulici u centru Čačka, a ove godine će se održati od 11. do 17. juna. Veći deo programa će se odvijati na Gradskom trgu, a neki sadržaji u Gradskom parku, zatim u prostoru Doma kulture i u OŠ „Dr Dragiša Mišović”.

Organizatori najavljuju spektakl kakav još nije viđen u Čačku. Program je obogaćen raznolikim sadržajima, koji su namenjeni deci i mladima, a komercijalni deo programa će se održati na stadionu FK Remont 15. i 16. juna, sa početkom u 20:00h. 

Osim 10 mladih bendova, koji su izabrani od velikog broja prijavljenih za učešće na Festivalu, nastupiće i legende EX YU rok scene: Riblja Čorba, Bajaga i Instruktori, Partibrejkers, 357, Dejan Cukić i Spori Ritam Bend, Kerber, Magnifico, Odgovor i EX Revolveri.

Festival će zvanično  otvoriti gradonačelnik Milun Todorović u ponedeljak 11. juna 2018. godine na platou ispred Doma kulture. Direktor Turističke organizacije Vojin Jakovljević će pozdraviti prisutne, a PR Festivala Žana Nenadović će podeliti zahvalnice za podršku i doprinos u organizaciji Festivala PRiČa. Moderator celokupnog programa biće Predrag Katanić koji će pozdraviti publiku, najaviti oratore i pročitati imena sponzora i donatora. Zatim će nastupiti Hor čačanske Gimnazije pod vođstvom profesorke Mirjane Janevske, potom će biti otvaranje samostalne izložbe fotografija Duška Lukovića, a zatim sledi godišnji koncert plesnog studija Star dance i na kraju prvog dana festivala rok koncert grupe Pera i Ložači.

Drugi i treći dan festivala posvećeni su pozorištu i poeziji za decu i omladinu i tada će gost-domaćin biti velikan naše pozorišne scene Milan Caci Mihailović. On će  promovisati svoje dve zbirke pesama Srce i Druge pesme i 37 prstenova, a u večernjim satima će čačansku publiku zabaviti pozorišnom predstavom Cacijev uspomenar, a takođe će otvoriti i izložbu scenografije Milice Bajić Đurov u Domu kulture. Organizatori su pripremili i dve pozorišne predstave za decu “Iz Ja grada u Ti grad” i “Ekološka predstava” u kojima glume Milan Zarić, Sanja Marković i Nina Linta Lazarević.

- Cilj nam je da kroz zabavne sadržaje podstaknemo decu da čitaju knjige, zavole pozorište i slušaju kvalitetnu  muziku, a u širem smislu podsticaj turizma, jer nam je namera da već sledeće godine dovedemo više stranih bendova, a samim tim se nadamo i većem broju posetilaca iz regiona - poručuju organizatori festivala.

Rok maskenbal

Prepodnevni sati 14. juna posvećeni su predškolcima i mlađim školarcima. Za njih će biti organizovan ROK MASKENBAL, koji ce se održati u Gradskom parku u 10:00h. Prijavilo se više od 500 mališana, koji će biti u pratnji svojih vaspitačica i učiteljica. Biće izabrane i nagrađene tri najoriginalnije grupne maske koje će birati žiri sastavljen od 5 članova, a tema je ROCK.

Rok karneval

Rok karneval je zamišljen kao velika, vesela, maskirana povorka, koja će se uz muziku prošetati ulicama grada u četvrtak 14. juna sa početkom u 19:00h. Učesnici će se okupiti u ulici Župana Stracimira, kod kružnog toka i prošetaće ka Gimnaziji, a zatim ulicom Gospodar Jovanovom do Pošte, pa preko šetališta do fontane. Tema karnevala je ROCK, ali su dozvoljena odstupanja, jer je jedini cilj karnevala popularizovanje ovakvog vida zabave, radi podsticanja turizma u našem gradu.

Za dobru atmosferu pobrinuće se DJ MeeHighLow, DJ. Chaky i DJ Paun. Za najzanimljivije maskirane grupe i pojedince biće obezbeđene prigodne nagrade sponzora Festivala. Voditelj programa biće Dejan Cukić, a na kraju sledi dodele nagrada najboljim maskama, žurka i vatromet.

Rock žurka za decu

U subotu 16. juna na trgu će biti organizovana rokenrol žurka za decu. U 19:00h nastupiće predškolska grupa vrtića “LEPTIRIĆ”, PU Moje Detinjstvo, a zatim fenomenalni VESELI ČUPERCI (animatori za decu iz Gornjeg Milanovca), a potom koncert - Leontina Vukomanović i Tijana Dapčević pevaće pesme dečijeg hora Čarolija.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...