Ribarska banja dobija novi sportsko-rekreativni centar

16. July 2018
Ribarska banja dobija novi sportsko-rekreativni centar

Novi sportsko-rekreativni centar na brdu Samar u Ribarskoj banji, čija je izgradnja u toku, trebalo bi da bude završen do 1. avgusta, rečeno je u Gradskoj upravi Kruševca. Kompletna investicija na lokaciji udaljenoj 35 kilometara od grada, koja podrazumeva izgradnju tri bazena sa pratećim ugostiteljskim i sportskim objektima, iznosi oko 70 miliona evra.

- Želimo da izgradnjom ovih sadržaja upotpunimo ponudu banje i da omogućimo zainteresovanima iz Kruševca i okoline da dođu i uživaju u sportskim sadržajima koji će ovde biti ponuđeni - navodi dr Dušan Šokorac, generalni direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju Ribarska banja.

- Ovde već postoji jedan teniski teren, a pored bazena i terena za odbojku na pesku, svi zainteresovani moći će da iznajme bicikle i uživaju u vožnji po uređenim biciklističkim stazama.

U rukovodstvu lečilišta veruju da će novi kompleks proširiti ponudu koju već čini popularno kulturno leto sa nastupima kulturno-umetničkih društava, festivali hrane i starih zanata, umetničke kolonije...

Specijalna bolnica raspolaže sa oko 500 ležajeva koji su tokom leta popunjeni (oko 200 je u sistemu RFZO), a pored vila u banji, pacijentima i turistima je na raspolaganju i oko 400 ležajeva u tri privatna hotela i seoskim domaćinstvima nedaleko od lečilišta.

Izvor: Novosti

Comments (0)

Connected news

Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...