Rgoška banja dobija rehabilitacioni velnes centar u zen stilu

27. September 2021
Image by giuseppeblu from Pixabay
Image by giuseppeblu from Pixabay
U blizini sela Rgošte u Rgoškoj banji, u podnožju planine Tresibabe na obali Svrljiškog Timoka, gradiće se moderan rehabilitacioni velnes centar. Opština Knjaževac raspisala je tender za izgradnju objekta koji će nalaziti u neposrednoj blizini restorana "Banjica", mini akva parka i olimpijskog bazena, na površini od 4.538 m2.
 
Objekat koji će nositi naziv Rgoška banjica zamišljen je kao funkcionalna celina sastavljena iz rehabilitacionog i velnes centra, do kojih se dolazi iz ulaznog hola objekta u kom će se nalaziti prijemni pult.
 
Prema projektu koji je izradila firma Kapaprojekt iz Niša, u rehabilitacionom delu nalaziće se lekarska ordinacija, prostor za fizikalnu terapiju, tri kabine za terapije i čajna kuhinja, dok će velnes deo biti sastavljen od dve prostorije za masažu, tuševa, parnog kupatila, saune i prostora za hidromasažne terapije sa pet kada.
 
Kako je navedeno, objekat je projektovan u duhu savremene arhitekture, u svedenom monohromatskom arhitekstonskom stilu, sa ciljem da se stvori moderan zen prostor sa umirijućim svojstvima.
 
Ulazni hol objekta je naglašen staklenim portalima i krovnim prozorima, omogućavajući vizure ka spoljašnjem prostoru, a za velnes deo planirana je fasada sa panelima u drvo dekoru.
 
Ugovor o izgradnji rehabilitacionog i velnes centra u Rgoškoj banji potpisao je zamenik predsednika opštine Knjaževac Branislav Josifović početkom jula u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacije, a projekat je najavljen kao važna kapitalna investicija u Knjaževcu, sa ciljem da rehabilitacioni i velnes centar privuče turiste iz regiona i Evrope u nadaleko poznatu Rgošku banju sa izuzetnim lekovitim svojstvima vode.
 

Tender za gradnju Rgoške banjice otvoren je do 8. oktobra, a vrednost posla iznosi oko 56,3 miliona dinara.

Izvor:eKapija.com  

Comments (0)

Connected news

Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...