Rekordan broj posetilaca na Kopaoniku

05. October 2020
Foto: Turistička Organizacija Raška
Foto: Turistička Organizacija Raška
Foto: TO Raška
Foto: TO Raška
Foto: TO Raška
Foto: TO Raška
Foto: TO Raška
Foto: TO Raška
Foto: TO Raška
Foto: TO Raška
Foto: TO Raška
Foto: TO Raška

Letnja sezona koja je otvorena na Kopaoniku 18. juna, završana je 4. oktobra, sa rekordnim brojem posetilaca, kao jedna od najatraktivnijih destinacija za odmor u Srbiji.

Veliki broj raznovrsnih sadržaja za aktivan i pasivan odmor, čist planinski vazduh, prijatna klima i prirodne lepote, poštovanje mera bezbednosti na destinaciji - bili su dovoljni razlozi da značajan broj turista izabere Kopaonik kao destinaciju za odmor. Kako to izgleda u brojkama, najbolje govore podaci Republičkog zavoda za statistiku, prema čijim podacima je broj dolazaka domaćih turista u julu mesecu ove godine bio veći za 59% u odnosu na jul prošle godine, a u avgustu - broj dolazaka domaćih turista veći je za 78,9 % u odnosu na prošlu godinu.

Posetioci Kopaonika su uživali u pešačkim turama kroz najatraktivnije predele Kopaonika, u adrenalinskim sadržajima za decu i odrasle (avantura park, bob na šinama, tjubing, zip line), panoramskoj vožnji žičarom, skijanju na letnjoj stazi. Turisti koji odmor ne mogu da zamisle bez avanture, izazova i novih otkrića, zabavu i adrenalin mogli su da pronađu u planinskom biciklizmu, off road vožnji terenskim vozilima, alpinizmu, streličarstvu.

Prema podacima Skijališta Srbije, najposećeniji dan na Kopaoniku bio je 22. avgust, kada je letnje sadržaje koristilo 4.400 ljudi! Nakon uspešne letnje sezone već su započele pripreme za zimsku sezonu tokom koje skijaše i bordere očekuju novi sadržaji. Tri nove staze su samo neke od novina koje očekuju goste na Kopaoniku.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...