Raspisan konkurs za Međunarodnu turističku nagradu "Marko Polo"

12. April 2021
Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay

U okviru zajedničkog projekta NR Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope (China CEE 17+1) raspisan je konkurs za Međunarodnu turističku nagradu "Marko Polo", usmeren na agencije/organizatore putovanja koji za turiste iz Kine kreiraju “Najbolji zajednički turistički proizvod u CEE“. Ove godine pozvani su i hoteli da se prijave za počasno priznanje, ukoliko svojim uslugama odgovaraju kineskim gostima. Godišnja nagrada "Marko Polo" namenjena je projektu koji obuhva najmanje 3 zemlje CEE regiona (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Latvia, Litvanija, Crna Gora, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija, Slovačka, Slovenija i Srbija), a ovogodišnji međunarodni žiri naglasak stavlja na održive i ekološki osveštene destinacije uz poštovanje principa lokalnih zajednica.

Organizatori konkursa ističu da situacija sa koronavirusom negativno utiče na turizam Kine i Evrope ali da se treba pripremiti za vreme posle. "Pozivamo vas da prijavite i prikažete svoju turu po Srednjoj i Istočnoj Evropi u periodu od januara 2018. godine do januara 2021. godine, turu koja ističe lokalne običaje, istoriju i kulturu, koja je kreativna i usmerena na posebna interesovanja koja se mogu pronaći samo u ovom delu Evrope“, naglašavaju organizatori.

Rok za prijavu za nagradu "Marko Polo" je 30. jun 2021.godine.

Treba istaći da je Srbija, čije su turističke promocije izuzetno dobro plasirane i primljene u Kini, u okviru CEE 17+1 osvojila nagradu za Top 10 destinacija od 2019. do 2020. godine. Ceremonija dodele nagrada održana je online (28. februara 2020.) i tada ju je pratilo više od 20.000 ljudi iz turističke industrije Kine. Osim Srbije, nagrađene su i Kanada, Švajcarska, Finska, Aljaska, Kolorado, Austrija, Norveška i Italija.

Više informacija: China-CEEC’s Tourism Coordination Centre (TCC)

www.ceenter-china.com

Izvor: http://istnews.com/

 

 

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...