Raspisan konkurs za Međunarodnu turističku nagradu "Marko Polo"

12. April 2021
Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay

U okviru zajedničkog projekta NR Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope (China CEE 17+1) raspisan je konkurs za Međunarodnu turističku nagradu "Marko Polo", usmeren na agencije/organizatore putovanja koji za turiste iz Kine kreiraju “Najbolji zajednički turistički proizvod u CEE“. Ove godine pozvani su i hoteli da se prijave za počasno priznanje, ukoliko svojim uslugama odgovaraju kineskim gostima. Godišnja nagrada "Marko Polo" namenjena je projektu koji obuhva najmanje 3 zemlje CEE regiona (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Latvia, Litvanija, Crna Gora, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija, Slovačka, Slovenija i Srbija), a ovogodišnji međunarodni žiri naglasak stavlja na održive i ekološki osveštene destinacije uz poštovanje principa lokalnih zajednica.

Organizatori konkursa ističu da situacija sa koronavirusom negativno utiče na turizam Kine i Evrope ali da se treba pripremiti za vreme posle. "Pozivamo vas da prijavite i prikažete svoju turu po Srednjoj i Istočnoj Evropi u periodu od januara 2018. godine do januara 2021. godine, turu koja ističe lokalne običaje, istoriju i kulturu, koja je kreativna i usmerena na posebna interesovanja koja se mogu pronaći samo u ovom delu Evrope“, naglašavaju organizatori.

Rok za prijavu za nagradu "Marko Polo" je 30. jun 2021.godine.

Treba istaći da je Srbija, čije su turističke promocije izuzetno dobro plasirane i primljene u Kini, u okviru CEE 17+1 osvojila nagradu za Top 10 destinacija od 2019. do 2020. godine. Ceremonija dodele nagrada održana je online (28. februara 2020.) i tada ju je pratilo više od 20.000 ljudi iz turističke industrije Kine. Osim Srbije, nagrađene su i Kanada, Švajcarska, Finska, Aljaska, Kolorado, Austrija, Norveška i Italija.

Više informacija: China-CEEC’s Tourism Coordination Centre (TCC)

www.ceenter-china.com

Izvor: http://istnews.com/

 

 

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...