Qantas-ov „let u nepoznato“ rasprodat za 10 minuta!

18. September 2020
Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay

 Qantas-ov "let u nepoznato“ jedan je od najbrže prodavanih u istoriji avio- prevoznika, a sve karte rasprodate su za samo 10 minuta!

Australijski prevoznik br. 1 odlučio je da lansira sedmočasovnu živopisnu  rutu oko Australije, koja će startovati i završiti se u Sidneju, uprkos aktuelnim restrikcijama putovanja.
Avion će poleteti i sleteti 10. oktobra, let se neće nigde zaustaviti, ali će putnicima biti omogućeno da za promenu uživaju u pogledu na Uluru, Veliki koralni greben i druge znamenitosti.
U avionu Boeing 787 bilo je predviđeno 134 sedišta, a cena karata iznosila je od 575 do 2.765 američkih dolara, u zavisnosti od klase.
"To je verovatno najbrže prodat let u povijesti Qantas-a", rekao je PR Qantas-a, dodajući da ljudima očigledno nedostaju putovanja i iskustvo letenja. Istakao je da će, ako postoji potražnja, svakako osmisliti još sličnih živopisnih letova dok se čeka otvaranje granice. 
Avio-prevoznik je, takođe, omogućio i odvojene "letove radosti" na  Antarktik.
Avione specijalno nabavljene za planiranu direktnu liniju UK-Australija Qantas preraspoređuje na 13-časovne direktne povratne letove iz Melburna u organizaciji Antarctica Flights. Ovaj 13-časovni let do zaleđenog kontinenta i nazad, košta 1.199 dolara.
Veći deo putovanja je nad morem, a oko jedna trećina leta je iznad antarktičkog kontinenta.
"Dok avion leti iznad Antarktika, većina putnika ustaje sa svojih mesta i kreće se avionom, što svima omogućava da uživaju u pogledu", kažu iz kompanije i dodaju da avion pravi duge „osmice“ iznad različitih interesantnih tačaka da bi se one  mogle videti s obe strane aviona.
Uzrok popularnosti ovakvih putovanja delimično je u činjenici da su granice Australije trenutno zatvorene za sve putnike iz inostranstva, izuzev za australijske državljane, stanovnike i članove uže porodice.
Putovanje u inostranstvo također je zabranjeno, izuzev ako se građanima ne odobri izuzeće od zabrane.
Qantas je ranije izjavio da ne očekuje da će leteti na bilo kojim međunarodnim linijama pre druge polovine 2021. godine, osim eventualno za Novi Zeland.
Izvor: Independent.co.uk
 
Comments (0)

Connected news

Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Tourism
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. March 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...