Putevima Melanije Tramp

20. April 2017
Putevima Melanije Tramp

Turistička organizacija grada Ljubljane gostima slovenačke prestonice odnedavno nudi dodatni program: razgledanje lokacija koje je u mladosti posećivala tinejdžerka Melanija Knavs, danas supruga američkog predsednika, odnosno prva dama Sjedinjenih Američkih Država.

Ciljna grupa izleta "Putevima prve dame SAD-a" su američki turisti koji tokom obilaska mogu da vide u kojoj četvrti je živela Melanija, gde se školovala i kako je provodila slobodno vreme, piše ljubljanski dnevni list "Dnevnik".

- Uz detalje o životu Melanije Tramp, turisti će moći da upoznaju i način života u Ljubljani krajem osamdesetih godina prošlog veka - potvrdili su za "Dnevnik" u ljubljanskoj turističkoj organizaciji.

Melanija Tramp, rođena Knavs, rođena je 26. aprila 1970. godine u Novom Mestu. S roditeljima Amalijom i Viktorom Knavsom detinjstvo i ranu mladost provela je u Sevnici kod Krškog, a srednju školu završila u Ljubljani. U glavnom gradu je upisala fakultet, ali kako je počela da se bavi manekentstvom nije ga završila.

U Ljubljani su, u studiju fotografa Staneta Jerka, nastale njene prve fotografije na kojima se oprobala kao model.

Najviše koristi od Melanijinog statusa prve dame ima Sevnica, gradić od oko 5.000 stanovnika, ali je i cela Slovenija postala prepoznatljivija kao turistička destinacija,

Ljubljanu reklamiraju turistički portali poput Rough Guidesa i Culture Tripa. Glavni grad Slovenije je proglašen jednom od desetak destinacija koje ovog proleća ne bi trebalo propustiti, piše "Dnevnik".

Izvor: N1

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...