Prvi vinski maraton od 22. do 24. septembra na Paliću

19. September 2017
Prvi vinski maraton od 22. do 24. septembra na Paliću

Manifestacija Vinski maraton se po prvi put organizuje u Srbiji i biće održana od 22. do 24. septembra na Paliću. Jedna od najboljih vinskih regija biće domaćin ove jedinstvene manifestacije, koja je namenjena svima koji žele da uživaju u prirodi, dobrom vinu, gastronomiji, trčanju, rekreaciji i pre svega – dobroj zabavi!

Tokom tri dana manifestacije, za sve posetioce pored Vinske trke (21,1 km) i Trke uživanja (6 km) kroz vinograde, koje će se održati 23. septembra, biće organizovan i bogat zabavni program, interesantna takmičenja i vinske ture.

U okviru Degustacione zone na Velikoj terasi predstaviće se vinarije učesnice Vinskog maratona, a posetioci će moći da degustiraju najbolja lokalna vina, sireve i gurmanske specijalitete. Takođe će biti održane i vinske radionice s temama: „Šta treba znati o vinu“, „Vinski bonton“, „Slaganje hrane i vina“, „Tipična vina iz okoline Palića i regiona". Takođe će biti organizovane i zabavne trke u kotrljanju buradi i trke s punim čašama vina, a veseli Vinski brod će ploviti jezerom uz zvuke tamburice i degustaciju vina. Pobednike svih takmičenja koja se organizuju na Vinskom maratonu očekuju i zanimljive nagrade.

U subotu 23. septembra od 12 do 19 časova, na svakih sat vremena će biti organizovane vinske ture, za koje će posetioci moći da se prijave na licu mesta na Info pultu manifestacije kod Velike terase. Vinske ture uz stručne vodiče će proći kroz vinarije koje su pravi mali vinski biseri. Pored degustacije najboljih vina, biće posluženi sirevi i voće. Posetioci će biti u prilici da obiđu vinariju Tonković, koja je ugled stekla lokalnom sortom kadarka, zatim vinariju Petra, s vrhunskim vinima internacionalnih sorti, ali i vinariju Mauer, svojevrsnu vinsku laboratoriju malo poznatih, starih i zaboravljenih sorti. Takođe, autentična vinarija Vinski dvor, koja se nalazi u selu Hajdukovo, posetiocima će predstaviti i osobenu vinsku filozofiju.

U okviru manifestacije u nedelju 24. septembra biće organizovan i obilazak vinarije Zvonko Bogdan, jedne od najlepših i najmodernijih u Evropi, uz ručak na salašu te vinarije. Takođe, posetioci će moći da idu i na Vinske piknike na Salašu Đorđević i Majkinom salašu, gde će se pored izvanredne domaće hrane, okrepiti vinima iz vinarija Petra i Tonković.

Na centralnoj bini kod Velike terase, u subotu 23. septembra, biće održani i besplatni koncerti Del Arno Benda, The Beatles tribute benda The Bestbeat i instrumentalnog benda Fish in oil, kao i subotičkog džez benda Iz principa.

Detaljnije informacije o Vinskom maratonu možete pronaći OVDE.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...