Prvi turistički info-centar koji će objediniti promociju i aktivnosti svih gradova i opština Vojvodine

12. January 2019

 Turistička organizacija Vojvodine otvoriće prvi savremeni turistički info–centar u Pokrajini, 21. januara 2019. godine u 12 časova.

Info-centar, koji se nalazi na Bulevaru Mihajla Pupina 18, u Novom Sadu, projekat je od značaja turističkog i privrednog razvoja Republike Srbije, a naročito Pokrajine, budući da će znatno doprineti promociji bogate turističke ponude Vojvodine.

Info-centar će otvoriti Igor Mirović predsednik Pokrajinske vlade, Ivan Đoković potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam i Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine, a ceremoniji će prisustvovati brojni visoki zvaničnici, članovi Pokrajinske Vlade, kao i direktori lokalnih turističkih organizacija.

Izgradnju info–centra koji se prostire na 118 kvadratnih metara, finansirala je Vlada AP Vojvodine, dok je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojilo sredstva za njegovo opremanje.

Reč je o projektu vrednom 16.000.000 dinara. Njime se, prema oceni organizatora, pravi značajan razvojni iskorak u kontekstu turizma, jedne od najbrže rastuće privredne grane u Srbiji.

Otvaranjem info–centra svih 45 gradova i opština koji ulaze u sastav Vojvodine biće predstavljeni na jednom mestu. Posetioci će u njemu moći da dobiju sve informacije o brojnim atrakcijama, lokalitetima, znamenitostima koje mogu posetiti u Pokrajini.

Spomenici kulturnog nasleđa, multukulturalnost, arheološka nalazišta, dvorci, tvrđave, raznovrsna prirodna bogatstva i specijalni rezervati prirode, jedinstveni vinski putevi – sve to biće predstavljeno putem štampanih materijala – brošura, flajera, promo-filmova, do kojih će posetioci moći da dođu u info-centru, kao i putem mobilne aplikacije.

Posetioci će moći da nabave neke od autohtonih vojvođanskih vrsta vina kao i autentične suvenire koji će se prodavati u suvenirnici info–centra.

Autentičnost ovog prostora dodatno će predstavljati i novi digitalni vodič kroz turizam Vojvodine, kreiran i predstavljen nedavno, u saradnji sa Prirodno-matematičkim Univerzitetom u Novom Sadu, koji je zapravo unapređena baza podataka i video materijala koji na multimedijalan i atraktivan način prikazuju bogatu turističku ponudu.

Objekat će pored turističkih, imati veliki značaj u prezentaciji kulturnih i privrednih dešavanja i novo mesto okupljanja u Novom Sadu.

Projekat otvaranja info-centra nastavak je uspešne 2018. godine Turističke organizacije Vojvodine i najava 2019, u kojoj će njene aktivnosti biti još usklađenije sa savremenim tržišnim zahtevima u oblasti turizma. 

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...