Prvi avioni na aerodromu u Trebinju 2022.

26. August 2020
Photo by Dean Shim from Pexels
Photo by Dean Shim from Pexels

Za budući aerodrom u Trebinju izdvaja se jedna lokacija, a ako u naredne dve-tri nedelje bude doneta odluka o lokaciji, prvi avion sa novog aerodroma mogao bi da poleti 2022. godine, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Pred današnji susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i člana Predsedništva BIH iz Republike Srpske Milorada Dodika, ona je ocenila da je najvažnije za tu investiciju da je odluka o izgradnji aerodroma u Trebinju doneta.

- Ljudi iz ministarstva, jednog i drugog su bili, pogledali sve lokacije, jedna se izdvaja. Sada ne bih javno rekla koja, jer je to još na stolu kao tema prema kojoj se treba tačno odrediti - rekla je ona.

Dodala je da, ako se u naredne dve-tri nedelje donese odluka o samoj lokaciji, koja je dobra u odnosu na sve ostale gradove u Bosni ali i u samom regionu, moguće je očekivati planove, završnu dokumentaciju i eksproprijaciju u toku 2021. godine.

- Prvi avion sa aerodroma Trebinje mogao bi da poleti 2022. godine. Procene govore da bi bilo vrlo ekonomski isplativo, jer u prvoj godini može da se očekuje 50.000 putnika. A procena investicije je oko 50 miliona evra - rekla je ona.

Dodala je da će u narednim danima biti dogovora o izgradnji tog aerodroma.

- Važno da je odluka doneta. Aerodrom će se graditi. Sada gledamo da to bude efikasno i finansijski i geografski - rekla je ona.

Kako je istakla, do ideje o izgradnji ovog aerodroma došlo je zbog dobrih odnosa dva predsednika, kao i iz želje da region bude dobro povezan.

Izvor: Tanjug

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...