Prva grupa brazilskih novinara u poseti Srbiji

18. January 2019

Evropska turistička komisija tradicionalno uručuje priznanje za najbolji tekst o Evropi koji je tokom godine objavljen u brazilskim medijima, a Turistička organizacija Srbije je, zajedno sa kolegama iz Crne Gore, odlučila da takođe nagradi izabrane novinare i da ih dovede u studijsku posetu našim dvema zemljama.

Ovo je bila prilika da se, nakon ceremonije održane u Brazilu, piše o našim zemljama kao sponzorima nagradnog putovanja, jer ovo predstavlja podsticaj novinarima da apliciraju za priznanje.

Na samoj ceremoniji, ispred Srbije nagradu je dodelio počasni konzul Republike Srbije u Brazilu, gospodin Josse Guilermi de Godoy Pinhero, i tom prilikom brojnim okupljenim novinarima održao prezentaciju naše zemlje.

Nagrađeni novinari borave u Srbiji od 16. do 20. januara i imaju priliku da se upoznaju sa brojnim kulturno istorijskim spomenicima, značajnim destinacijama kao što su Zlatibor, Mokra Gora, Beograd, Fruška gora i Novi Sad itd. Za sada novinari ne kriju oduševljenje našom hranom, istorijom i pre svega kažu da smo sličnih navika i da im to čini da se osećaju kao kod kuće.

Inače, gosti iz Južne i Centralne Amerike su sve brojniji na ovim prostorima u okviru regionalnih tura i zbog toga TOS nastoji da predstavi Srbiju kao nezaobilaznu tačku na ovim putovanjima.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Airbus otpušta 2.500 zaposlenih do sredine 2026.
17. October 2024
Evropski konzorcijum Airbus je u sredu saopštio da pod pritiskom poslovnih...
Tourism
Zaječar dobija Park rimskih careva
17. October 2024
U okviru sportskog kompleksa Kraljevica u Zaječaru u planu je gradnja Parka rimskih careva sa...
Tourism
I tokom zime dva dnevna leta na liniji Beograd-Amsterdam
30. September 2024
U svom zimskom redu letenja, koji traje od 27. oktobra 2024. do 30. marta 2025, holandska...
Tourism
Održan Turistički forum Srbije u Kuršumlijskoj Banji
30. September 2024
U Hotela Planinka od 26. do 28. septembra, održan je Turistički forum 2024, u organizaciji...