Prva grupa brazilskih novinara u poseti Srbiji

18. January 2019

Evropska turistička komisija tradicionalno uručuje priznanje za najbolji tekst o Evropi koji je tokom godine objavljen u brazilskim medijima, a Turistička organizacija Srbije je, zajedno sa kolegama iz Crne Gore, odlučila da takođe nagradi izabrane novinare i da ih dovede u studijsku posetu našim dvema zemljama.

Ovo je bila prilika da se, nakon ceremonije održane u Brazilu, piše o našim zemljama kao sponzorima nagradnog putovanja, jer ovo predstavlja podsticaj novinarima da apliciraju za priznanje.

Na samoj ceremoniji, ispred Srbije nagradu je dodelio počasni konzul Republike Srbije u Brazilu, gospodin Josse Guilermi de Godoy Pinhero, i tom prilikom brojnim okupljenim novinarima održao prezentaciju naše zemlje.

Nagrađeni novinari borave u Srbiji od 16. do 20. januara i imaju priliku da se upoznaju sa brojnim kulturno istorijskim spomenicima, značajnim destinacijama kao što su Zlatibor, Mokra Gora, Beograd, Fruška gora i Novi Sad itd. Za sada novinari ne kriju oduševljenje našom hranom, istorijom i pre svega kažu da smo sličnih navika i da im to čini da se osećaju kao kod kuće.

Inače, gosti iz Južne i Centralne Amerike su sve brojniji na ovim prostorima u okviru regionalnih tura i zbog toga TOS nastoji da predstavi Srbiju kao nezaobilaznu tačku na ovim putovanjima.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...