Program “Kids solo” za decu koja sama putuju avionom

17. June 2019
Program “Kids solo” za decu koja sama putuju avionom

  Avio-kompanija Air France svake godine preveze 1.400.000 mališana, od čega čak 300.000 dece putuje samo. S ciljem da deci omogući prijatno i zabavno iskustvo letenja i time pomogne roditeljima da sa manje stresa dožive detetov put, bili oni s njim ili ne, Air France je pokrenuo aplikacije "Air France" i "Air France Kids".

Zahvaljujući ponovnom uspostavljanju linije Beograd-Pariz, od sad će i mali putnici iz Beograda moći bezbedno da posete rodbinu ili drugare iz inostranstva, čak i onda kada roditelji nisu u mogućnosti da ih prate.

Kad deca putuju sama

Poseban je stres pustiti decu da sama putuju. Zbog toga je Air France uveo jedinstveni program, „Kids Solo“, koji obezbeđuje da deca koja putuju sama budu pod stalnim nadzorom kako osoblja, tako i roditelja, sve dok ne stignu na željenu destinaciju.

Koristeći „Air France“ aplikaciju, roditelji mogu da bukiraju karte, menjaju rezervacije, prate let u realnom vremenu (od ckeck-in-a do sletanja), kao i da podele ove informacije sa osobom koja dočekuje dete na odredištu. Ono što je posebna pogodnoste jeste da putem aplikacije može i da im se pošalje fotografija deteta sa destinacije, zajedno sa osobom koja je zadužena da preuzme dete nakon leta!

Osoblje Air France-a će mlade putnike dočekati još na aerodromu i sprovoditi ih do njihovih gejtova, a sličan postupak će biti ponovljen čak i ukoliko ima nekoliko presedanja, sve dok neko od staratelja ne preuzme dete. Ukoliko mališani imaju presedanja, na aerodormu Šarl de Gol, čekanje će moći da prekrate u specijalizovanim lounge-evima sa knjigama, televizorom, video-igricama, stonim fudbalom i besplatnom Wi-Fi uslugom.

Da let sa roditeljima bude zabavniji

Prvi imperativ avio-kompanije je svakako bezbednost dece, a drugi njihova udobnost i zabava. Zato Air France stalno usavršava svoju ponudu čineći da let sa roditeljima bude zabavniji od žurke kod kuće.

Tako bebe dobijaju posebne putne setove sa portiklom, plišanom igračkom, kašičicom, pelenama, vlažnim maramicama i kremama. Pored toga, i najbolji prijatelji najmlađih putnika dobijaju poseban tretman - igračke koje se unose na let dobijaju oznaku „Moj meda“ na kojoj piše ko im je vlasnik i na kom su letu, kako se ne bi zagubile. Mališani od 6 meseci do 2 godine imaju posebne obroke koji su napravljeni tako da budu zdravi, sa organskim namirnicama, zabavno servirani i jednostavni za jedenje.

Sva deca na letu, u zavisnosti od uzrasta, dobijaju svoj paketić za igru u okviru kog se nalaze mađioničarski set na dugolinijskim letovima (uz asistenciju Air France stjuarta, koji je takođe i mađioničar); 6 zabavnih lekcija iz meditacije na četiri jezika; a mališani uzrasta od 3 do 8 godina na dugolinijskim letovima dobijaju i bojanke i olovke, anti-stres balon i figurice životinja dok „Air France Kids“ aplikacija omogućava da dečiji crteži „ožive“ u 3D.

Aplikacije je moguće preuzeti sa App Store-a i Google Play-a, a sva dodatna upustva se mogu naći na www.airfrance.fr

PR tekst

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...