Prognoze: Stabilan rast turizma u naredne dve godine

05. February 2020
Prognoze: Stabilan rast turizma u naredne dve godine

Broj međunarodnih turista će dostići rekord 2022. godine, a zemlja koja će imati značajno povećanje međunarodnih dolazaka je Japan. 

- Prognoze govore da će industrija turizma imati stabilan rast do 2022. godine, uslovnjen rastom srednje i više klase u zemljama u razvoju, kao i razvojem novih destinacija – kaže Johnatan Vandesquille, analitičar za turizam u kompaniji GlobalData.

Ova kompanija takođe prognozira da će Japan zabeležeti rast u broju međunarodnih turista za 11.3 odsto, što će biti najveće povećanje među zemljama obuhvaćenim istraživanjem. Taj rast se može pripisati sveukupnom uspehu Svetskog prvenstva u ragbiju 2019. godine  i pozitivnom uticaju Olimpijade, koja će se održati u Tokiju ove godine. Pomenuti događaji će pomoći razvoj turističke infrastrukture i povećati vidljivost destinacije u bliskoj budućnosti.

- Očekuje se da će Francuska ostati najposećenija zemlja na svetu sa 99.6 miliona turista u 2022. godini, ali nemiri koji traju duže od godinu dana i potencijalni uticaja Brexit-a (Velika Britanija je veliko emitivno tržište) usporiće rast turističkog prometa u Francuskoj i moguće sprečiti dostizanje cilja od 100 million turista, prvobitno postavljen za 2020. godinu – objašnjava Vandesquille i dodaje da će diplomatske tenzije biti glavna prepreka za međunarodni rast, što se vidi na primeru Južne Koreje i Kine, koje trenutno imaju problem sa glavnim emitivnim tržištima.

- Ipak, ove tenzije čini se, imaju pozitivan uticaj na Vijetnam, najbrže rastuće turističko tržište u jugoistočnoj Aziji, za koji se očekuje da će zaraditi od sveukupne popularnosti regiona i projektovanog eksponencijalnog razvoja turističkih kretanja iz Južne Koreje – zaključuje Vandesquille.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Tourism
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Tourism
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....