Prognoze: Stabilan rast turizma u naredne dve godine

05. February 2020
Prognoze: Stabilan rast turizma u naredne dve godine

Broj međunarodnih turista će dostići rekord 2022. godine, a zemlja koja će imati značajno povećanje međunarodnih dolazaka je Japan. 

- Prognoze govore da će industrija turizma imati stabilan rast do 2022. godine, uslovnjen rastom srednje i više klase u zemljama u razvoju, kao i razvojem novih destinacija – kaže Johnatan Vandesquille, analitičar za turizam u kompaniji GlobalData.

Ova kompanija takođe prognozira da će Japan zabeležeti rast u broju međunarodnih turista za 11.3 odsto, što će biti najveće povećanje među zemljama obuhvaćenim istraživanjem. Taj rast se može pripisati sveukupnom uspehu Svetskog prvenstva u ragbiju 2019. godine  i pozitivnom uticaju Olimpijade, koja će se održati u Tokiju ove godine. Pomenuti događaji će pomoći razvoj turističke infrastrukture i povećati vidljivost destinacije u bliskoj budućnosti.

- Očekuje se da će Francuska ostati najposećenija zemlja na svetu sa 99.6 miliona turista u 2022. godini, ali nemiri koji traju duže od godinu dana i potencijalni uticaja Brexit-a (Velika Britanija je veliko emitivno tržište) usporiće rast turističkog prometa u Francuskoj i moguće sprečiti dostizanje cilja od 100 million turista, prvobitno postavljen za 2020. godinu – objašnjava Vandesquille i dodaje da će diplomatske tenzije biti glavna prepreka za međunarodni rast, što se vidi na primeru Južne Koreje i Kine, koje trenutno imaju problem sa glavnim emitivnim tržištima.

- Ipak, ove tenzije čini se, imaju pozitivan uticaj na Vijetnam, najbrže rastuće turističko tržište u jugoistočnoj Aziji, za koji se očekuje da će zaraditi od sveukupne popularnosti regiona i projektovanog eksponencijalnog razvoja turističkih kretanja iz Južne Koreje – zaključuje Vandesquille.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...