Privatne ture: Oči u oči sa najznačajnijim atrakcijama

28. April 2017
Privatne ture: Oči u oči sa najznačajnijim atrakcijama

Zamislite posetu čuvenom Luvru ili Sikstinskoj kapeli u vreme kada je poseta za sve ostale turiste već završena. Možda zvuči nemoguće, ali upravo je to ono od čega Greg Saks živi. 

Agencija Trufflepig, čiji je suosnivač, svojim klijenima omogućava individualne poste nekima od najpoznatijih turističkih atrakcija na svetu.

"Do sada smo 'privatizovali' katedralu Sagrada Familia u Barseloni, nekoliko najekskluzivnijih restorana u Andaluziji i nekoliko muzeja u Firenci i Parizu", kaže on i dodaje, "Sve što je potrebno je dovoljno velika grupa ljudi i budžet sa kojim možemo to da ostvarimo".

Saks navodi da se cena tako organizovanih putovnja kreće između 9.000 i 40.000 dolara, ali tu informaciju ne možete da nađete na zvaničnim sajtovima.

"Takve ture nisu deo zvanične ponude, ali nezvanično uvek mogu biti organizovane", kaže Saks.

Ipak, neke od destinacija mogu se privatno posetiti i po nešto povoljnijim cenama.

Stounhendž, Velika Britanija

U specijalnom aranžmanu sa agencijom za zaštitu i prezervaciju English Heritage, privatne posete kamenim krugovima moguće su u zoru i uveče kada je lokalitet zatvoren za redovne posete. Ovakve ture nisu tako česte, pa su uglavnom rasprodate unapred, po ceni od 122 dolara.

Muzej savremene umetnosti (MoMA), Njujork

Jedan od najposećenijih muzeja na svetu, sa tri miliona posetilaca godišnje, MoMA organizuje privatne VIP ture pre zvaničnog otvaranja ili posle radnog vremena. Postoje i posebne jednostane vođene ture, za grupe od minimum 10 ljudi, po ceni od 63 dolara po osobi.

Palata Šu Feng Zai, Peking

Zabranjeni grad više nije toliko zabranjen kao pre 100 godina, ali ova veličanstvena palata je ostala, uglavnom, nedostupna za posetioce. Ipak, zainteresovani za njen obilazak, mogu da uplate Elitnu kinesku turu - 11-odnevno putovanje od Pekinga do Šangaja, u koju je uključen i obilazak palate. Cena ture je 6.687 dolara.

Sikstinska kapela, Vatikan

Oni koji žele da obiđu čuvenu kapelu i da u njoj duže uživaju (30-ak minuta) bez mnogo gužve, mogu da uplate VIP turu, po ceni od 375 dolara, i da na miru posmatraju fantastičnu umetnost velikog Mikelanđela.

Zaliv Faravej, Australija

Ovaj lokalitet predstavlja najobimniju kolekciju pećinskog slikarstva Aboridžina. Prilično je udaljen od civilizacije i nalazi se u regionu Kimberli, na zapadu zemlje. Turu ovim lokalitetom vodi aborodžin Džu Džu Burivi Vilson, koji se katalogizacijom aboridžinske umetnosti bavi od 1998. godine. Vođena tura se organizuje jednom godišnje po ceni od 4.500 dolara.

Izvor: b92.net

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...