Prirodnjački centar u Svilajncu posetilo 80.000 ljudi

27. December 2018
Prirodnjački centar u Svilajncu posetilo 80.000 ljudi

Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu, kome je uručen „Kulturni obrazac“, Ministarstva kulture i informisanja, za „posvećen rad na korist naše kulture“, ove godine je posetilo 80.000 turista, izjavila je danas Tanjugu direktor centra Sanja Đurđević.

- To je 27 odsto više nego prošle godine, a prihod je veći za 30 odsto - precizirala je Đurđević i dodala da je ovaj rezultat ostvaren najviše zahvaljujući grupnim posetama, odnosno đačkim ekskurzijama.

U velikom izložbenom prostoru u samom objektu, sadrži četiri tematske izložbe, na čijim postavkama su radili stručnjaci Prirodnjačkog muzeja Beograd i Rudarsko geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Naredne godine ovim izložbama biće dodata još jedna – „Životinje Afrike“.

- Zbog renoviranja prostora za ovu izložbu Prirodnjački centar, neće raditi od 30. decembra, naredna dva i po meseca - rekla je Đurđević, koja je u sredu u Beogradu, ispred centra, primila priznanje od ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića.

Prirodnjački centar u Svilajncu je izgrađen na frekventnom turističkom pravcu, na samo šest kilometara od autoputa Beograd – Niš, prema Resavskoj pećini i srednjovekovnom manastiru „Manasiji“, Vodopadu „Lisine“ kod Despotovca.

Posebnu atrakciju i ekskluzivnost Prirodnjačkog centra ima zabavni park, smešten na otvorenom u nastavku zgrade Prirodnjačkog centra „Dinosville“ sa modelom vulkana visine 10 metara i izložbom na temu vulkanologije, ističu u ovoj ustanovi.

Prirodnjački centar je dobitnik i nagrade „Turistički cvet“, Turističkog saveza Srbije za 2016. godini, pehara i zlatnih medalja 50. Međunarodnog sajma u Novom Sadu „kao ustanova naučnog turizma“.

Izvor: Tanjug

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...