Prirodnjački centar u Svilajncu posetilo 80.000 ljudi

27. December 2018
Prirodnjački centar u Svilajncu posetilo 80.000 ljudi

Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu, kome je uručen „Kulturni obrazac“, Ministarstva kulture i informisanja, za „posvećen rad na korist naše kulture“, ove godine je posetilo 80.000 turista, izjavila je danas Tanjugu direktor centra Sanja Đurđević.

- To je 27 odsto više nego prošle godine, a prihod je veći za 30 odsto - precizirala je Đurđević i dodala da je ovaj rezultat ostvaren najviše zahvaljujući grupnim posetama, odnosno đačkim ekskurzijama.

U velikom izložbenom prostoru u samom objektu, sadrži četiri tematske izložbe, na čijim postavkama su radili stručnjaci Prirodnjačkog muzeja Beograd i Rudarsko geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Naredne godine ovim izložbama biće dodata još jedna – „Životinje Afrike“.

- Zbog renoviranja prostora za ovu izložbu Prirodnjački centar, neće raditi od 30. decembra, naredna dva i po meseca - rekla je Đurđević, koja je u sredu u Beogradu, ispred centra, primila priznanje od ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića.

Prirodnjački centar u Svilajncu je izgrađen na frekventnom turističkom pravcu, na samo šest kilometara od autoputa Beograd – Niš, prema Resavskoj pećini i srednjovekovnom manastiru „Manasiji“, Vodopadu „Lisine“ kod Despotovca.

Posebnu atrakciju i ekskluzivnost Prirodnjačkog centra ima zabavni park, smešten na otvorenom u nastavku zgrade Prirodnjačkog centra „Dinosville“ sa modelom vulkana visine 10 metara i izložbom na temu vulkanologije, ističu u ovoj ustanovi.

Prirodnjački centar je dobitnik i nagrade „Turistički cvet“, Turističkog saveza Srbije za 2016. godini, pehara i zlatnih medalja 50. Međunarodnog sajma u Novom Sadu „kao ustanova naučnog turizma“.

Izvor: Tanjug

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Tourism
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Tourism
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....