Prezentacija mogućnosti investiranja u turizam istočne Srbije

09. May 2022
Rtanj, foto: Turistički Svet
Rtanj, foto: Turistički Svet

RARIS – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije zajedno sa Privrednom komorom Srbije u ponedeljak 16. maja u Beogradu organizuje investicionu prezentaciju turističkih lokacija i projekata istočne Srbije.  

- Prezentacija će okupiti vodeće privrednike, konsultante, agencije za nekretnine i druge zainteresovane za investicije u turizmu iz Beograda. Biće predstavljeni razlozi za investiranje u turizam u istočnoj Srbiji kao i 30-tak konkretnih lokacija i projekata iz turizma, kao što su npr: SPA hotel sa izdatom građevinskom dozvolom; apartmani pored Dunava ili na Staroj planini; etno selo u dolini Timoka; Parcela na skijalištu Crni Vrh, lovačka kuća na Rtnju, zip-line na Đerdapu, Gamzigradska banja, hoteli u Sokobanji i Staroj planini, ribnjak na Dunavu, kamp pored Negotinskih vinarija itd - navodi se u pozivu organizatora.

Istočnu Srbiju čine gradovi Zaječar i Bor, opštine Majdanpek, Kladovo, Negotin, Knjaževac, Sokobanja i Boljevac. Istočna Srbija poslednjih godina beleži rekorde u turizmu: Uspešno radi 2.900 turističkih objekta sa 9.000 ležaja a godišnje dođe 300.000 turista koji ostvare preko milion noćenja, a 170.000 turista poseti ovdašnje muzeje. U toku su obimne intervencije na unapređenju saobraćajne infrastrukture u regionu. Lepenski Vir ima novi Vizitorski centar, počela je rekonstrukcija tvrđave Fetislam, a uskoro počinje gradnja Vizitorskog centra na Felix Romuliani (UNESCO). U regionu je sve veća ponuda lokacija za greenfiled i brownfield investicije po više nego konkurentnim cenama i brojni su primeri uspešnih investicija, u kojima se traži mesto više: hotel Ramonda na Rtnju, hotel Sunce u Sokobanji, apartmani na Staroj planini i Dunavu…

Aktuelnu turističku ponudu istočne Srbije možete pogledati na visiteastserbia.rs

Zainteresovani mogu svoje učešće na prezentaciji da potvrde do 11. maja na office@raris.org

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...