Predstavljanje turizma Srbije u Sofiji

09. June 2022
Autor fotografija: Tamara Rašković
Autor fotografija: Tamara Rašković

U okviru nastavka promocije srpskog turizma i regionalne kampanje Turistička organizacija Srbije je sa predstavnicima turističke privrede Srbije posetila Sofiju 8. juna 2022. godine i organizovala poslovne susrete.

Gostima, predstavnicima bugarske turističke privrede i predstavnicima medija, pre početka prezentacije obratio se Ambasador Republike Srbije u Bugarskoj, gospodin Željko Jović. Ambasador je u svom obraćanju istakao važnost političkih i ekonomskih pitanja u bilateralnim odnosima dve zemlje i naglasio da je upravo turizam ključni mehanizam produbljivanja i unapređivanja ekonomskih odnosa između dva bratska naroda i prijateljskih zemalja. Goste je pozdravila i zamenica Ministra turizma Republike Bugarske, gospođa Irena Georgieva, koja se osvrnula na nedavni sastanak na visokom nivou sa srpskim Ministarstvom turizma, trgovine i telekomunikacija u Beogradu na kojem se razgovaralo o daljem produbljivanju saradnje u oblasti turizma.

Promocija srpskih turističkih kapaciteta i ponuda održana je u svečanoj sali hotela Hyatt. Doživeti Srbiju kroz sve njene prirodne lepote i mesta za odmor, uz Turističku organizaciju Srbije, na ovom posebnom događaju, predstavile su turističke organizacije iz Beograda, Niša, Kragujevca, Sokobanje i Vrnjačke Banje.

Nakon prezentacije mogućnosti odmora u srpskim gradovima i banjama, prirodnih lepota, bogate kulturne i gastronomske ponude kao i pogodnosti za porodični i aktivni odmor, upriličena je i poslovna radionica – susreti predstavnika srpskih agencija i hotela sa bugarskim organizatorima putovanja.

Održavanje tekuće saradnje sa bugarskom turističkom privredom je od velikog značaja za srpski turizam, a događaj je dodatno iskorišćen da se dobri odnosi poslovnih uspeha prošire i unaprede.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...