Predstavljanje turizma Srbije u Sofiji

09. June 2022
Autor fotografija: Tamara Rašković
Autor fotografija: Tamara Rašković

U okviru nastavka promocije srpskog turizma i regionalne kampanje Turistička organizacija Srbije je sa predstavnicima turističke privrede Srbije posetila Sofiju 8. juna 2022. godine i organizovala poslovne susrete.

Gostima, predstavnicima bugarske turističke privrede i predstavnicima medija, pre početka prezentacije obratio se Ambasador Republike Srbije u Bugarskoj, gospodin Željko Jović. Ambasador je u svom obraćanju istakao važnost političkih i ekonomskih pitanja u bilateralnim odnosima dve zemlje i naglasio da je upravo turizam ključni mehanizam produbljivanja i unapređivanja ekonomskih odnosa između dva bratska naroda i prijateljskih zemalja. Goste je pozdravila i zamenica Ministra turizma Republike Bugarske, gospođa Irena Georgieva, koja se osvrnula na nedavni sastanak na visokom nivou sa srpskim Ministarstvom turizma, trgovine i telekomunikacija u Beogradu na kojem se razgovaralo o daljem produbljivanju saradnje u oblasti turizma.

Promocija srpskih turističkih kapaciteta i ponuda održana je u svečanoj sali hotela Hyatt. Doživeti Srbiju kroz sve njene prirodne lepote i mesta za odmor, uz Turističku organizaciju Srbije, na ovom posebnom događaju, predstavile su turističke organizacije iz Beograda, Niša, Kragujevca, Sokobanje i Vrnjačke Banje.

Nakon prezentacije mogućnosti odmora u srpskim gradovima i banjama, prirodnih lepota, bogate kulturne i gastronomske ponude kao i pogodnosti za porodični i aktivni odmor, upriličena je i poslovna radionica – susreti predstavnika srpskih agencija i hotela sa bugarskim organizatorima putovanja.

Održavanje tekuće saradnje sa bugarskom turističkom privredom je od velikog značaja za srpski turizam, a događaj je dodatno iskorišćen da se dobri odnosi poslovnih uspeha prošire i unaprede.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...