Potpisan ugovor između Turističke organizacije Srbije i kompanije Alibaba

09. September 2019
Potpisan ugovor između Turističke organizacije Srbije i kompanije Alibaba

Turistička organizacija Srbije (TOS) potpisala je ugovor s kineskom kompanijom Alibaba, koja se bavi globalnom onlajn trgovinom, o turističkoj promociji Srbije na svim njenim platformama, kao i na popularnim društvenim mrežama Wechat i Weibo, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

On je novinarima u Sjamenu, gde predvodi delegaciju Srbije na Međunarodnom kineskom sajmu investicija i trgovine (CIFIT), rekao i da će na kineskoj državnoj televiziji CHTV Srbija biti predstavljena i kao destinacija za snimanje filmova.

Ljajić je pojasnio da je ugovor potpisan s turističkom platformom Fliggy, koja pripada Alibabi, a koji podrazumeva turističku promociju Srbije do 30. novembra ove godine na svim platformama u Kini, kao i na kineskim društvenim mrežama Wechat i Weibo, koje su pandan mrežama kao što su Facebook, Instagram i Twitter.

- Na svim platformama Alibabe, posebno na Fliggy, ali i na drugim kineskim platformama, kao što su Wechat i Weibo, predstavićemo sve što Srbija može da ponudi u turističkom smislu. To je ogroman rezultat koji smo postigli posle dugo godina pregovora i razgovora sa kompanijom iz Kine - rekao je Ljajić novinarima iz Srbije.

On je izrazio uverenje da će promocija Srbije na tim platformama uticati na povećanje broja turista iz Kine i istakao da je u prvih sedam meseci ove godine Srbiju posetilo najviše kineskih turista i da je broj njihovih dolazaka porastao za 39%, dok je broj noćenja porastao za 51%.

- To se do sada nikada nije dogodilo. Verujemo da će se taj trend nastaviti i tokom ove godine. Ugovor koji smo potpisali doprineće da u narednoj godini poraste broj kineskih turista u Srbiji - naveo je ministar.

Ljajić je dodao da će na kineskoj državnoj televiziji CHTV biti prikazane dve emisije u kojima se Srbija promoviše kao destinacija za snimanje filmova.

- Time otvaramo još jedan segment saradnje u turističkom sektoru. Nadam se da nam dolaze još bolji dani kada je reč o saradnji Srbije i Kine u oblasti turizma - rekao je Ljajić.

Izvor: Tanjug

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...