Potencijali Merkura prepoznati u Teheranu

15. May 2018
Potencijali Merkura prepoznati u Teheranu

U glavnom gradu Irana, Teheranu, od 9. do 11. maja 2018. održan je Treći međunarodni kongres razvoja ekonomskih odnosa na polju zdravstva sa fokusom na islamske zemlje. Delegacija Srbije, u čijem sastavu su bili Miodrag Miljković, rukovodilac marketinga Merkura i predsednik Klastera zdravstvenog turizma iz Srbije, i Srđan Kožetinac - referent marketinga Merkura, učestvovala je na ovom događaju koji je okupio učesnike iz Turske, Indije, Kine, Omana, Rusije, Ukrajine, Mađarske, Gruzije i drugih zemalja.

Ovaj kongres ima za cilj razvoj mreže međusobnih odnosa između javnog i privatnog sektora u islamskim zemljama, prezentaciju najnovijih dostignuća u zdravstvenom turizmu, razmenu mišljenja i ideja na ovom polju i razvoj potencijalne saradnje.

Tokom ove posete, potpisan je Memorandum o razumevanju i saradnji između Klastera zdravstvenog i medicinskog turizma iz Srbije i Centra za razvoj zdravstvenog turizma u islamskim zemljama. Na strani Klastera iz Srbije potpisnik je bio Miodrag Miljković, rukovodilac marketinga Specijalne bolnice Merkur iz Vrnjačke Banje, dok je na strani Centra za razvoj zdravstvenog turizma u islamskim zemljama potpisnik bio dr Mehdi Karimi. Memorandum se odnosi na unapređenje i podsticanje saradnje u budućnosti između ove dve institucije.

U okviru panela na temu sportskog turizma, Miljković je prezentovao potencijale Specijalne bolnice Merkur. Kao posledica ove prezentacije usledio je poziv za saradnju od strane Alejandra Longa, predstavnika fudbalskog kluba Atletiko Madrid, iz odseka za organizaciju priprema igrača. Inicijalni pregovori za saradnju i realizacija sportskih priprema u Merkuru nastaviće se u budućem periodu.

U Teheranu je tokom kongresa ostvaren kontakt sa predstavnicima fondacije Health Care and Wellness Promotion iz Indije, koji su pozvali državnu delegaciju iz Srbije da učestvuje na kongresu o zdravstvenom turizmu, koji će se u decembru održati u Indiji.

Sve aktivnosti koje je realizovala delegacija iz Srbije imale su jaku podršku srpske ambasade u Teheranu i Nj.E. ambasadora Dragana Todorovića.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...