Poljski LOT ponovo odlaže letove ka Srbiji

17. July 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Zbog važećih restriktivnih mera u Poljskoj, LOT je prinuđen da odloži ponovno uspostavljanje letova ka Beogradu. Pojedine linije poljske avio-kompanije LOT su obnovljene početkom jula, ali samo do zemalja koje su izuzete iz zabrane avio-saobraćaja.

Kako se Srbija ne nalazi na ovoj listi, letovi između Varšave i Beograda se ponovo pomeraju sa nejasnim izgledima da budu obnovljeni u skorije vreme.

Ponovo uspostavljanje saobraćaja između Varšave i Beograda trebalo je da se desi danas, ali je ovaj let otkazan i ponovno pokretanje linije je pomereno za mesec dana na 16. avgust, ali prema dosadašnjem iskustvu i ovaj datum treba uzeti sa rezervom.

Iako je LOT redovno ubacivao ove letove u rezervacioni sistem sa očiglednom namerom da ponovo uspostavi saobraćaj, to je nemoguće dok je zabrana letova na snazi. Prema uredbi poljskih vlasti zabranjen je avio-saobraćaj ka ovoj zemlji do 28. jula. Od zabrana je izuzeto 35 zemalja među kojima su i zemlje u našem regionu poput Albanije, Bugarske, Hrvatske, Mađarske, Crne Gore, Rumunije, Slovenije.

Nova linija Budimpešta–Beograd odložena za septembar

LOT je ove godine pre nego što je izbila kriza sa pandemijom koronavirusa planirao uspostavljanje linije između Budimpešte, jedine svoje operativne baze van Poljske, i Beograda. Let još nije uspostavljen, a prema najnovijem planu poljskog avio-prevoznika on bi mogao da startuje tek od 1. septembra.

Podsećamo da je i Mađarska prateći preporuke Evropske komisije i epidemiološku situaciju u susednoj Srbiji, donela odluku da ograniči ulazak naših državljana. Iako je Mađarska bila prva zemlja koja je svoje granice otvorila za državljane Srbije, od 16. jula Srbija je stavljena na takozvanu žutu listu, što znači da njeni državljani moraju u obavezan dvonedeljni karantin iz kojeg mogu da izađu samo ako imaju dva negativna PCR testa urađena u razmaku od 48 sati.

Izvor: Aviatica

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...