Počela letnja sezona na Šarganskoj osmici

03. April 2017

Letnja sezona saobraćanja muzejsko-turističkog voza „Nostalgija“ počela je 1. aprila 2017. godine. Voz će saobraćati svakodnevno na relaciji Mokra Gora - Šargan Vitasi - Mokra Gora, sa dva redovna i dva fakultativna polaska. Redovni polasci su u 10.30 i 13.30 časova, a fakultativni se uvode po potrebi u zavisnosti od interesovanja u 8 časova i u 16.10 časova.

Cene karte su ostale nepromenjene u odnosu na prethodnu sezonu: za odrasle iznose 600 dinara, za decu od 6-14 godina 300 dinara, dok je za decu do 6 godina vožnja besplatna.

Takođe, postoji mogućnost zakupa ovog voza, kako danju, tako i tokom noći. Cena se kreće od 60 hiljada dinara za zakup sa dizel vučom i 120 hiljada dinara sa parnom vučom. Za iznajmiljivanje voza tokom noći potrebno je izdvojiti 70 hiljada dinara.

Atraktivni muzejsko-turistički kompleks „Šarganska osmica“ turistima nudi i smeštajne kapacitete u konačištu “Osmica” sa 50 ležajeva u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, kao i apartmanima. Konačište raspolaže multimedijalnom salom koja je opremljena najsavremenijom opremom. U prijatnom ambijentu ovog kompleksa nalazi se i restoran, u kom gosti mogu uživati u najraznovrsnijim specijalitetima mokrogorskog kraja.

Na stanici "Jatare" smešten je još jedan ugostiteljski objekat, gde se u prijatnim letnjim večerima može uživati u pažljivo odabranom muzičkom programu.

Za smeštaj porodica idealna je „Planinska kuća“, udaljena svega 1,5 kilometar od stanice "Mokra Gora".

Inače, sama Mokra Gora je nezaobilazni deo Balkanskih tura za koje su posebno zainteresovani gosti iz Kine, Japana, Koreje, ali i iz cele Evrope.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...