Počela letnja promotivna kampanja TOS-a

12. May 2020
Foto: Promo
Foto: Promo

Turistička organizacija Srbije je u prisustvu potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića, na Milenijumskoj kuli Gardoš u Zemunu, obeležila početak letnje promotivne kampanje, pod sloganom “Izaberi svoju avanturu! #vidisrbiju”.

- Cilj kampanje je da građanima Srbije pokažemo da su u Srbiji svaki, korak, staza, sokak ili zaveslaj, nova avantura. Osim najposećenijih destinacija poput Zlatibora, Kopaonika, Vrnjačke Banje i Sokobanje, tu su i mnoge druge neotkrivene destinacije koje svojom lepotom nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Odlučili smo da obilaskom Srbije i upoznavanjem sa njenim lepotama - na licu mesta, u saradnji sa lokalnim turističkim organzacijama, našim građanima predstavimo prirodne lepote, kao i kulturno-istorijske znamenitosti. Da se podsetimo šta je sve u Srbiji na listi UNESCO-a i da prođemo putevima rimskih imperatora - kažu u Turističkoj organizaciji Srbije.

U okviru letnje promotivne kampanje na društvenim mrežama Turističke organizacije Srbije (@serbiatourism), biće prikazani snimci i fotografije najlepših predela Srbije, a o svojim omiljenim destinacijama govoriće sportisti, glumci, pevači i oni koji su bili na prvoj liniji borbe protiv COVID-19.

Ovog leta, u fokusu promotivne kampanje TOS-a, su domaći turisti - zbog preporuka stručnjaka, da se u skladu sa epidemiološkom situacijom ostane u zemlji. Domaći turisti su tokom prošle godine ostvarili oko 60% noćenja - 6,062.921 noćenja (7% više u odnosu na 2018. godinu), a poslednjih godina je sve veći broj naših građana, koji odmor provode u Srbiji. Tome je značajno doprinela i podela vaučera za putovanje u zemlji, koje dodeljuje ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. S obzirom na to da je odlukom Vlade, ove godine dodeljeno najpre 160.000, pa potom dodatnih još 400.000 vaučera, u TOS-u smatraju da je njihov zadatak da građanima daju preporuke gde da putuju po Srbiji, ali i da pozovu pružaoce usluga smeštaja da se prijave za prihvatanje vaučera.

U zavisnosti od toga da li ste u potrazi za nekim vidom aktivnog odmora - od hajkinga, planinarenja, biciklizma, preko kajakinga, kanjoninga, jahanja konja do paraglajdinga - na nekoj od naših planinskih lepotica ili samo želite da se odmorite i opustite u nekoj od veličanstvenih banja ili u etno domaćinstvima, predlažemo da posetite sajt www.srbija.travel  gde možete da pronađete više informacija o destinacijama i kontakte lokalnih turističkih organizacija i raspoloživih smeštajnih kapaciteta u delu Srbije koje ste izabrali. Bezbednost ljudi ostaje na prvom mestu, kao i preporuka da odgovorno putujemo u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...