Petrovaradin primamljiv za turiste iz Kine i Japana

28. August 2019
Petrovaradin primamljiv za turiste iz Kine i Japana

Turistička sezona u Novom Sadu se pred kraj leta veoma dobro ostvaruje i do kraja godine će, bez sumnje, zabeležiti veliki rast i značajniju posetu domaćih, a posebno gostiju iz inostranstva. To potvrđuje Branislav Knežević, direktor Turističke organizacije grada, koji naglašava da je Srpska Atina sve popularnija destinacija i za turiste i za novinare, naročito iz Azije.

- Veliki broj turista dolazi iz Azije, a interesantno je da smo u maju na našem sajtu imali veću posetu znatiželjnika iz Kine nego iz Srbije - kaže Knežević. - Takođe, zanimljivo je da su za Novi Sad, pored Beograda, veoma zainteresovani turisti iz Turske, pa smo, u saradnji sa TO Srbije, započeli saradnju sa velikim brojem turoperatora iz turskih gradova i regija, što će doneti, očekujemo, velike rezultate, a sada smo svedoci toga da nas posećuju turisti iz dalekih zemalja.

Goste iz Kine, Japana, Koreje, kako Knežević potvrđuje, najviše interesuju kulturno-istorijsko nasleđe, staro jezgro grada i Petrovaradinska tvrđava.

- Istraživanja koja sprovodimo pokazuju da su, pored toga, takođe česte posete našim parkovima i da je u svemu tome značajna gastronomska raznovrsna ponuda. Prošle godine smo na sajmu u Pekingu predstavljeni u četiri agencijske ponude, što je doprinelo većoj poseti ove godine. Povratna informacija je, kada je u pitanju Kina, da se gosti iz te zemlje kod nas osećaju bezbedno, veoma prijatno i dobrodošli, rado nas posećuju, i te informacija prosleđuju dalje. Ove godine smo u gostima imali i jednog od najuticajnijih blogera iz Kine, i interesantno je da su mu, tokom šetnje gradskim ulicama, prilazili kineski turisti, koji su ga prepoznali i želeli da se slikaju sa njim. Tako da je to velika akcija ka njima. To su, uz kulturno-istorijsko nasleđe, ključni razlozi dolaska gostiju iz dalekih zemalja - potvrđuje Knežević.

Omladinski turizam

- Iskoristili smo titulu Novog Sada, grada mladih, a sa druge strane, poneli smo i titulu top 10 destinacija "Lonli planeta" koje treba posetiti u 2019. godini i našli se na visokom trećem mestu. U septembru počinje tromesečna kampanja preko "Lonli planeta", koji ima 16 miliona korisnika, kojoć ćemo da zaista dobro promovišemo naš grad - kaže Knežević.

Izvor: Novosti

Comments (0)

Connected news

Tourism
Airbus otpušta 2.500 zaposlenih do sredine 2026.
17. October 2024
Evropski konzorcijum Airbus je u sredu saopštio da pod pritiskom poslovnih...
Tourism
Zaječar dobija Park rimskih careva
17. October 2024
U okviru sportskog kompleksa Kraljevica u Zaječaru u planu je gradnja Parka rimskih careva sa...
Tourism
I tokom zime dva dnevna leta na liniji Beograd-Amsterdam
30. September 2024
U svom zimskom redu letenja, koji traje od 27. oktobra 2024. do 30. marta 2025, holandska...
Tourism
Održan Turistički forum Srbije u Kuršumlijskoj Banji
30. September 2024
U Hotela Planinka od 26. do 28. septembra, održan je Turistički forum 2024, u organizaciji...